Articles d’opinió dels grups municipals

Els articles aquí publicats els trobareu també al Butlletí Municipal. Es publiquen pel mateix ordre que en format paper (per grups, de major a menor).

Mientras tanto, convivamos
Los que vivimos en Castellví de Rosanes formamos parte de un lugar pequeño en extensión, pero grande en diversidad. Somos un municipio con varios núcleos de población y varias formas de pensar, de sentir y de actuar. Somos plurales, diferentes, libres, y siempre nos habíamos enorgullecido de ello.
Hasta el día en que las simples discrepancias de opinión se convirtieron en bandos de un conflicto, y las posturas que antes convivían frente a frente pasaron a vivir enfrentadas, divididas, separadas por una línea imaginaria y candente, dibujada con sentimientos incompatibles. Esa línea, como una barrera de fuego implacable, quema todo intento de razonamiento y objetividad, sin importar el lado del que proceda. Y en lugar de aprovechar para que su calor nos acerque, le echamos más gasolina, en forma de patriotismo irreflexivo, para que continúe alejándonos más y más, llamarada a llamarada.
A cada lado de la línea ardiente, encontramos una postura contraria y, a la vez, igual de firme y confiada que la otra en estar en posesión de la verdad. A estas alturas, ya hemos llegado demasiado lejos y, posiblemente, sin haber entendido ni unos ni otros el problema que nos hemos causado. Nos hemos quemado como familiares, como amigos, como vecinos, como compañeros, como seres humanos y, en definitiva, como sociedad. Si no queremos acabar reduciéndonos a cenizas, debemos esforzarnos por comprender el fuego de los otros. No podemos olvidar que formamos parte de algo mucho más grande que nosotros y aquellos con los que coincidimos, y pretender vivir ignorando a todos los demás no es solo imposible, sino también inaceptable.
No encuentro una solución que satisfaga a los dos lados del incendio. Por mucho que me esfuerce, el humo no me deja verla. Lo que sí veo es que las vidas de tantísimas personas no pueden detenerse a la espera del remedio definitivo. Así que si, de momento, solo podemos estar de acuerdo en una cosa, pido que sea en esta: mientras la línea candente siga separándonos, debemos otorgarnos un tiempo para la reflexión y, sobre todo, continuar conviviendo todos juntos, estemos en el lado que estemos.
José Cara Escudero
Regidor de CiU

Lo primero las personas
Cuando, hace cuatro años decidí presentarme a Candidata a la Alcaldía de Castellví de Rosanes, lo primero que hice fue consultárselo a mi familia, sabía que esta decisión reduciría nuestro tiempo a compartir, me respondieron que era mi pasión y que a por ello.
Al empezar a pensar en el proyecto que llevaría a cabo, pensé que sería un proyecto en el cual las personas serian lo primero, es necesario poner en el centro de la política a las personas, las y los representantes políticos tenemos que ser útiles y trabajar por solucionar sus problemas, hay que hacer política para conseguir municipios más sociales, más sostenibles y más igualitarios, siempre hemos pensado que la responsabilidad de que mejore el día a día de las vecinas y vecinos no sólo la tiene quien gobierna, también lo tiene la oposición, por eso nuestras propuestas siempre han tenido en cuenta el poder mejorar su bienestar con la creación de becas para jóvenes estudiantes y que al año siguiente se aumente el límite de renta para beneficiar a más familias, que el Ayuntamiento se adhiera al proyecto del “Bon tracte” a las personas mayores, que se cambien los contenedores de recogida selectiva en todo el municipio, propuesta al Pla Sanitari Comarcal y propuesta de resolución al Parlament de ampliar el horario de atención primaria de dos tardes a la semana y volver a incorporar el servicio de pediatría, que se aumentarán los limites económicos de las ayudas a escuelas infantiles y la cantidad subvencionada por cada tramo, bonificación del IBI en las familias numerosas y monoparentales en régimen de alquiler, bonificación del 90% en las licencias de obras solicitadas para eliminar barreras arquitectónicas, no sólo a discapacitados sino también a personas con movilidad reducida y recuperar la actividad de gimnasia de forma gratuita en el Casal de la Gent Gran.
#oposicioresponsable
#treballempertu
Victoria Castellanos Núñez
Regidora de Junts per Castellví-CP

Recapitulem
Els dies passen ràpid, moltes lliçons apreses i estones compartides; reunions, projectes, decisions, qüestionar, proposar, insistir, etc.
De sobte estem a les acaballes de la legislatura i tenim les il·lusions posades en la següent.
No han estat uns anys fàcils però tot i ser el grup amb menys representació, ens hem mantingut coherents al nostre ideari. Vam dir que seríem i hem estat, una oposició participativa i constructiva, ens hem implicat en totes les qüestions que crèiem bones pel municipi i proposat millores. Algunes són una realitat i d’altres esperem que ho siguin ben aviat:
– Preservar i promocionar el nostre entorn natural
– Demanar actuacions en l’espai públic (adequar l’esplanada de sobre de l’escola per facilitar l’aparcament, intervenir en la rotonda d’entrada al
casc antic, etc.)
– Disposar de caixer automàtic i de desfibril·ladors
– Assegurar els recursos per garantir els serveis socials necessaris
– Crear un arxiu municipal recuperant la memòria històrica
– Confeccionar el catàleg de Patrimoni
– Participar en el programa Fem Xarxa Fem empresa (promoció econòmica)
– Bonificar l’IBI i l’impost de construccions
– Dinamitzar l’oferta cultural (Píndoles-microteatre)
– Facilitar el contacte entre l’equip de govern i càrrecs de la Diputació (Infraestructures i Urbanisme) i del Consell Comarcal (Turisme) per donar sortida a diferents necessitats del municipi
– Donar suport a les activitats tradicionals, festives i culturals
– Manifestar el rebuig a la violència de gènere i a les agressions sexuals, al terrorisme i a les desigualtats socials
– Recolzar el dret a una pensió digna i la millora dels serveis de salut
– Liderar els principals temes de país i totes les activitats del procés cap a
la independència (adhesió a l’AMI, defensa del model d’escola catalana, etc.)
I seguirem sumant!
Grup municipal
Fem Poble-AM

Prendre consciència del reciclatge
Van passant els anys. Es fan campanyes i els contenidors estan marcats en paraules -a part del color indicatiu- de quin tipus de deixalles hi podem posar.
Tot i així no ens en sortim. Som molts els que estem acostumats a reciclar des de fa anys, però ens falta encara que un munt de veïns ho entenguin i en prenguin consciència.
Vull donar un exemple de comportament: no fa massa anys pocs propietaris de gossos recollien els excrements de les seves mascotes. Arran de diferents campanyes en el nostre municipi, hi hagut una millora molt notable al respecte.
Penseu que s’ha aconseguit només penjant cartells o enviant fulletons als domicilis i fins i tot avisant de sancions establertes en les nostres ordenances? En alguns casos sí. Però també hi hagut una altra circumstància, que ha estat el marcatge entre propietaris. Si jo recullo les defecacions del meu gos i tu no ho fas del teu, de qui és la cagarada?
Puc donar fe del que comento. Són moltes mascotes les que viuen entre nosaltres i cada cop més. Força hem fet reaccionar a alguns amb el comentari anterior: “recull la teva merda, que del contrari es pensaran que és meva”.
Solucionat del tot el problema? NO. Encara hi ha qui no es comporta cívicament.
Recomano, de manera molt discreta i sense enfadar-se amb ningú, fer el mateix quan veiem a veïns que no actuen bé a l’hora de reciclar. Uns perquè ho llencen tot al contenidor gris, altres perquè deixen podes, cartrons sense trencar fora dels contenidors o deixen mobles i objectes voluminosos, envaint fins i tot voreres.
L’altra situació són les deixalles i runes que de tant en tant apareixen en algun racó del municipi. Exemples com l’entrada de Can Sunyer per l’av. Baix Llobregat o determinades zones en camins agrícoles o carreteres.
Recordar que l’Ajuntament té un servei de recollida a domicili tant de voluminosos com de podes.
Són ganes de mala praxis no voler comportar-se avui dia d’una manera cívica. A part, ens costa diners a tots els veïns, a tots.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Passi el que passi demà, Castellví serà un lloc millor
Vaig dir aquestes paraules en l’acte de final de campanya de les darreres eleccions i ara és un bon moment per preguntar-se si això és així.
Transparència: un dels pocs de Catalunya on els grups de l’oposició participen fins i tot a les juntes de Govern local, però sobretot on hi ha diàleg, negociació, participació i opinió.
Tenim un Ajuntament transparent com per exemple en aspectes tan importants com les subvencions i ajuts a les persones. Havíem de deixar enrere l’estil “Berlanga” i amb el consens de tots ens hem dotat d’un reglament que universalitza els drets.
També hem aconseguit l’acord de tots els grups municipals en els pressupostos que al llarg de la legislatura han permès donar una millor cobertura social a la vegada que reduir el deute del 80% al 22%, tenim un Ajuntament sanejat.
Hem regularitzat serveis que estaven fora de llei com el manteniment de l’enllumenat públic i els casals d’estiu, també amb el suport de tots els grups.
Hem estat ferms i units en els aspectes judicialitzats de Castellví com Aigües del Taió i el SWAP del BBVA. La unitat i el Jutge que ha dictat sentència a favor de tots els castellvinencs han demostrat que això no anava de cognoms o antigues enemistats, anava de la Llei d’urbanisme. Ara ja treballem fort per que amb el BBVA passi el mateix i puguem gaudir d’una sentència favorable a tots els veïns.
Queden molts temes per fer però afrontem un final de legislatura especialment marcat per les històriques inversions que es faran en la xarxa d’aigua i la nova concessió, l’impuls en mesures de seguretat ciutadana i posar fil a l’agulla amb el deute històric que Castellví té amb els barris de Can Sunyer i Valldaina.
Al final s’ha demostrat que si tots junts per Castellví fem poble il·lusionats, potser sí que deixarem un lloc millor per viure-hi.
Carles Pitart Gràcia
Regidor de CiU

La importància dels municipis en la protecció del medi ambient
Vivim en un món de canvi continu, on els moviments socials per aconseguir una societat més justa, més igualitària i més pròspera estan a l’ordre del dia. És responsabilitat de tots prendre part en aquestes lluites, per preservar el futur de la nostre generació i, sobretot, de les que vindran. En aquest sentit, la protecció del medi ambient esdevé un objectiu de vital importància que no podem deixar de banda. Nosaltres, com a grup municipal, reivindiquem que l’acció ecologista des dels ajuntaments és cabdal, atès que el contacte directe amb els ciutadans i el territori ens facilita la feina per prendre consciència dels reptes que hem d’afrontar i articular una resposta efectiva.
No hem d’oblidar que Castellví de Rosanes té una gran superfície de bosc i muntanya, la qual cosa ens farà més sensibles a sequeres i onades de calor provocades pel ja evident canvi climàtic. Aquest magnífic entorn natural també ens dona marge per treballar, millorar i contribuir a l’esforç comú dels propers anys. L’espai i la ubicació immillorable on estem situats fa que el projecte sigui encara més engrescador, i ens brinda una oportunitat única i plena de responsabilitat que no podem desaprofitar.
Per tot això, dedicarem tot el nostre esforç perquè Castellví de Rosanes sigui un poble pioner de la sostenibilitat, resilient per adaptar-se a les noves condicions que vindran, amb una utilització eficient dels recursos, generant menys residus i conservant el medi on vivim. En definitiva, una aposta de futur pel poble i pels que hi vivim. Aquesta ha de ser una lluita de tots i per a tots, on ningú quedi enrere i on la política municipal generi complicitats i aliances per trobar les millors solucions en cada moment.
Gerard Prats
Director tècnic de Camacho Cosmetics Secretari de Medi ambient i sostenibilitat de Junts per Castellví

Dos anys de regidor
Hola a tots i totes, sóc en Joan Carles Ventura i voldria explicar-vos com han sigut aquests dos anys com a regidor i portaveu del Grup Municipal FEM POBLE-AM a l’Ajuntament de Castellví.
En les passades Eleccions Municipals del 2015 vaig decidir presentar-me a la llista de Fem Poble-AM, aquest cop per poder col·laborar a Castellví des de l’Ajuntament, ja que sempre he procurat donar un cop de mà en activitats que s’han fet al poble com participar al teatre, festes i el que ha calgut. Considero que ser regidor a l’Ajuntament comporta una gran responsabilitat, perquè tens l’obligació de representar a tots aquells veïns i veïnes que van dipositar la seva confiança a la llista que represento.
Quan entres de regidor, encara que sigui a l’oposició, et preguntes si tot t’anirà bé i si ho faràs bé, encara que ets conscient que és difícil actuar al gust de tothom, però procures fer les coses des del respecte a la gent que potser no comparteix el mateix punt de vista.
Aquests dos anys he intentat fer sempre una oposició constructiva, ja que crec que el paper de l’oposició en un Ajuntament és una part molt imprescindible, per això sempre procuro fer aportacions que sumin per Castellví.
Voldria donar les gràcies als treballadors i treballadores de l’Ajuntament i, perquè no dir-ho també, als companys i companyes regidors, encara que a vegades no estem d’acord en alguns aspectes i maneres de fer, m’han ajudat a posar-me al dia del funcionament de l’Ajuntament, plens, juntes de govern, documentacions… tot i que em queda molt per aprendre.
Vull agrair a tots els companys i companyes que setmana rere setmana durant aquests dos anys m’han donat suport i la seva col·laboració, fent que tot se’m faci més fàcil i també a tots els que em feu arribar les vostres inquietuds.
Visca Castellví!!!
Joan Carles Ventura Coll
Regidor de Fem Poble – AM

Brigada municipal: “la gran desconeguda”
És humà que veiem sempre els problemes més propers i que ens afecten personalment. També els voldríem veure arreglats de manera ràpida.
Però quan parlem de la brigada hem de tenir en compte de que habitualment són dues persones, i hores d’ara tres. Pensem que ells també gaudeixen dels seus dies de vacances, i per tant ens podem trobar ocasionalment només amb un.
Les feines que més es noten són les de desbrossar zones verdes i carrers, tapar forats als vials, reparar voreres, regar, arranjar els parcs, podar, escampar sal per gelades o nevades, etc.
I les que passen més desapercebudes són les de manteniment dels locals públics (llums, panys, goteres, etc.), muntar i desmuntar tarimes, traslladar taules i cadires pels diferents actes, repartir fulletons municipals durant l’any, netejar embornals i cunetes, manteniment del col·legi nou i vell, arranjament d’arbres que havien crescut feréstecs i ara tenen uns cinquanta anys, replantar arbres morts, manteniment de baranes, tanques, nau, eines, vehicles, etc. També recuperació i manteniment d’indrets com la Font de Miralles (encara no acabada), parc del camí al Pla de Matamoros, parc de l’Ombra i Jardí del Pont, etc.
I entremig el tou d’emergències o prioritats que surten habitualment. Difícil complir el planning setmanal. Sempre queda quelcom pendent per la setmana vinent.
Tot i entenent les queixes i crítiques que ens feu arribar, a la vegada les agraïm, ja que tot no ho podem veure. Certament no podrem arribar a solucionar tots els problemes de forma immediata, però queden registrats i programats.
Demano un reconeixement tant per les persones que formen la brigada, que tantes vegades han de replanificar tasques per imprevistos, com pel departament tècnic que les coordina.
També agraeixo als tres components actuals la seva predisposició, fora d’hores si convé, que ja han demostrat.
Castellví, tenim una gran brigada.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Reducció del deute, la part invisible d’una bona gestió
Ja han passat més de dos anys des que l’actual consistori va arribar a l’Ajuntament. L’equip de govern, com no pot ser d’altra manera, va començar el seu mandat fent aquelles actuacions que eren més urgents, el que popularment se’n diu fer de bombers. Després vàrem començar a posar-hi fil a l’agulla per tal de començar a aplicar el nostre programa. Fins aquí hem fet ja moltes coses i de ben segur en queden moltes altres per fer.
Pel que fa a l’àmbit cultural i esportiu, des que vaig agafar la regidoria de Cultura, he procurat fer el màxim d’activitats possible, segurament més del que podria esperar-se d’un poble de les dimensions de Castellví.
Nosaltres, però, encara teníem i tenim a sobre un altra limitació que, sent molt important i pesant com una llosa a l’hora de portar a terme qualsevol projecte, costa de veure i de la qual pocs en són realment conscients. Estic parlant del deute que aquest govern municipal es va trobar al entrar al consistori i que pujava a la xifra de 1.200.000 euros (que llavors representava un 78% del pressupost).
Dons bé, mantenint i incrementant totes les activitats i accions de govern, és a dir, sense que gairebé ningú ho hagi notat, hem aconseguit en dos anys rebaixar el deute a la meitat. Ara és de 600.000 €, el 32% del pressupost d’enguany.
De ben segur podrem acabar aquest mandat amb un deute pràcticament nul. Un objectiu no massa visible a nivell popular, però que és important de cara a afrontar un futur més lliure i que ens permeti fer realitat projectes més engrescadors.
De moment, he de dir que per a mi segueix sent un honor i tot un goig treballar al costat de l’alcalde Joan Carles i dels altres companys de l’equip de govern, el Carles, el Pepe i el Pep. Amb ells i amb l’ajuda de tots vosaltres ho aconseguirem.
Josep M. Mitjans Mitjans
Regidor de CiU

La violencia machista sigue matando
El pasado 28 de septiembre se aprobó El Pacto de Estado contra la Violencia de Género, un Pacto que nos ayudará a avanzar en la erradicación de la violencia machista. Está compuesto de 213 medidas que se aplicarán en cinco años, con una financiación adicional de 1.000 millones de euros, medidas en seguridad para las víctimas, en educación, sanidad, ámbito laboral, justicia, medios de comunicación y cultura.
En el primer trimestre de este año, aquí en el Baix Llobregat, se han efectuado 625 denuncias, son 208 más que en el mismo trimestre del año pasado y hay que pensar que las denuncias solo son la punta del iceberg de la violencia machista. Según informes solo denuncian el 20% de las víctimas; 588 mujeres de nuestra comarca han decidido denunciar porque tienen miedo de sus agresores; de las que han pedido orden de protección, se les ha denegado al 40%, ¿alguien cree que casi la mitad de las mujeres que piden esta medida de protección no la necesita? En Catalunya están 9 de los 10 juzgados que deniegan más órdenes de protección, habrá que trabajar en este sentido.
Este año 40 mujeres han sido asesinadas, hijos e hijas que han perdido a sus madres, madres que han perdido a sus hijas. El 2017 es el año con más niños y niñas asesinadas por violencia machista contra sus madres concretamente 7. La violencia machista es una lacra que la sociedad NO nos podemos permitir, tenemos que trabajar cada día más, con campañas de sensibilización, que las víctimas sientan el apoyo de sus vecinos y vecinas, de los ayuntamientos y otras administraciones, que aumenten los recursos económicos, creando ayudas para vivienda, para inserción laboral…
Nosotras desde “Junts per Castellví” haremos propuestas en este sentido, cara al presupuesto del 2018.
Grup municipal
Junts per Castellví – CP

Orgullosos de ser castellvinencs i castellvinenques
Fa anys parlar d’independència era una utopia, per molts era un somni que mai ens haguéssim imaginat que es duria a terme o que podíem arribar a veure de més a prop.
Però des del 2010 la situació ha anat prenent forma i embranzida i tot gràcies a la ciutadania, que omplint els carrers en moltes ocasions, ha anat fent força i empenyent als polítics per arribar on hem arribat. Per tant, podem estar ben orgullosos del poble català!
Fa mesos que sentíem a parlar de l’1 d’octubre de 2017 però moltes vegades acompanyat de dubtes, d’incògnites, de falses veritats i inclús de pors. Tot això ha anat fent que tant els que hi crèiem com els que no, dubtéssim i molt! Es farà? No es farà? La mateixa setmana del referèndum la pregunta que es feia tothom era: votarem? Però tot i els dubtes i incògnites, la gent no es va quedar a casa ni va abandonar, sinó tot el contrari!
Però aquí està la gràcia de la situació, mentre la majoria de la població dubtava i es feia mil preguntes uns altres anaven per feina i ho lligaven tot. Potser pocs pensaven que el referèndum es celebraria, però els que hi creien ho van fer de manera tant aferrissada que es va dur a terme! Les paperetes van arribar, les urnes també, el sistema informàtic, tot i les dificultats, va resultar. Així doncs, ens hem de sentir orgullosos i agraïts de tots aquells i aquelles que ho van fer possible, o sigui, del poble català!
El mateix dir dels veïns i veïnes de Castellví de Rosanes. Per tothom el temps és or i aquell cap de setmana no importava “perdre el temps” veient passar les hores per un motiu que no sabíem ni si s’arribaria a fer o serviria. Així doncs, també ens hem de sentir orgullosos de ser castellvinencs i castellvinenques! Gràcies a tots i totes els que d’una manera o altre, us vau organitzar, vau dormir poc, vau col·laborar o vau estar allà presents per intentar que el referèndum es realitzés i es poguessin protegir les urnes! De veritat, MOLTES GRÀCIES!
VISCA CASTELLVÍ I VISCA CATALUNYA!!!
Grup municipal Fem Poble-AM

Alerta i consciència envers els pins que ens envolten
Ningú a les nostres contrades ha viscut l’experiència de com es poden anar desenvolupant els nostres boscos. És ara actualment que ho estem veient.
Fins a la meitat del segle passat els pins quan tenien uns 20 anys els anaven talant per fer-ne llenya. Forns de calç, fleques, llars de foc, etc. D’aquesta manera els boscos s’anaven renovant.
Hom sap que el pi blanc majoritari a la nostra zona ha esdevingut plaga. Els boscos s’han desenvolupat selvàtics. Molts d’aquests pins ara tenen més de cinquanta anys i alçades importants amb un pes al voltant de la tona. La densitat fa que alguns creixin raquítics i d’altres es morin.
El pi arrela molt superficialment, no té agulla com d’altres arbres. Per aquest motiu en veiem de caiguts amb tot un pa de terra a la soca.
En cauen molts, cada any que passa el problema va a més. Una mica de vent i pins a terra, no em vull imaginar quin pot ser el resultat si ens cau una nevada tan sols de 20 cm., però els comptarem per centenars.
Fan por molts pins que hi ha dins de parcel·les privades. S’han fet molt alts i les branques pesen molt . Alguns per la seva inclinació amenacen cases pròpies i veïnes, parcel·les, cablatge elèctric i telefònic, carrers, carreteres, etc.
Difícil situació. Caldria que tothom fos previsor al respecte.
Alguns dels nostres veïns, propietaris forestals, ja han portat a terme i estan realitzant plans de gestió forestal.
L’Ajuntament ja ha demanat un pla tècnic de gestió forestal per la zona municipal del Pla de Matamoros i camí de Miralles. Veurem com i quan el podrem executar, però aquesta és la nostra intenció.
En positiu podem observar en zones determinades on cauen pins que els roures i alzines estan envaint. O sigui que el bosc primari i autòcton es va recuperant poc a poc. Solament si hi hagués un incendi la plaga del pi blanc tornaria a envair aquests espais.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

És possible un 9 a 0?
Escric aquestes línies encara sota els efectes produïts per un equip de futbol que ha aconseguit una fita que fins ara mai cap altre club havia fet: remuntar una eliminatòria de competició europea amb un 4 a 0 en contra.
Gairebé tothom ho veia impossible i sols uns pocs confiaven en “un miracle”. Però el treball, la constància i sobretot el creure que un objectiu difícil pot ser perfectament possible, han fet que ara veiem aquesta gesta des de la total admiració de la majoria o l’enveja dels rivals més directes.
En política local també poden passar coses que guarden una certa similitud, que encara que semblin impossibles podrien ser perfectament assumibles amb l’objectiu d’aconseguir un bé comú que provoqui l’admiració de la majoria i la sana enveja, en aquest cas, d’altres municipis. Estem parlant de la màxima integració possible dels diversos grups polítics municipals a l’equip de govern, perquè des de la responsabilitat que proporciona el fet de governar una o diverses àrees, es proporcioni al ciutadà una millor qualitat de serveis, que és el que a la fi desitgem tots.
L’actual govern municipal de Castellví sempre ha tingut clar que un mitjà per aconseguir el màxim benefici per a les persones és integrar el major nombre de regidors a les tasques executives, superant, en allò que sigui possible, els clàssics papers de de govern i oposició.
Tornant al símil futbolístic, vàrem començar la legislatura amb un resultat de 4 a 5, fins ara li hem donat la volta i estem 5 a 4. El nostre desig es augmentar al màxim aquest marcador, arribant, per què no, al 9 a 0, on tots seríem guanyadors. I molt especialment ho seria el poble de Castellví, que veuria com tots aquells a qui ha votat, siguin del color que siguin, estan fent una acció de govern positiva i beneficiosa per a tothom.
Josep M. Mitjans Mitjans
Regidor de CiU

Responsabilidad y coherencia
Política responsable y coherente es participar activamente en las tareas municipales, ya sea gobernando o trabajando en la oposición. Junts per Castellví es una formación política que actúa bajo esos dos criterios y por lo tanto defensora de las necesidades de nuestro municipio. El 23 de diciembre de 2016 aprobamos el proyecto inicial de los presupuestos 2017 y conjuntamente con este punto del pleno, la plantilla de personal y las bases de ejecución. Cuando Junts vota a favor de los presupuestos 2017, lo hace porque los ha trabajado y ha conseguido que la mayoría de las propuestas que ha presentado se aceptaran después de un consenso con el equipo de gobierno. Pedimos consignaciones presupuestarias para ayudas a jóvenes estudiantes, educación medioambiental, becas de libros i material didáctico, familias que llevan a sus hijos/as a las escuelas infantiles, para el proyecto de remodelación de la plaza de la Era y las zonas ajardinadas de Miralles, para el Taió una partida presupuestaria de 35.000€ para acabar de hacer un tramo del alcantarillado. En el pleno del 6 de marzo del 2017 nuestra formación ratificó su apoyo a la aprobación definitiva de los presupuestos, aunque dejamos claro que estábamos totalmente en desacuerdo con la estimación de la alegación presentada contra las bases de ejecución, herramienta necesaria para el control presupuestario que mejora o iguala lo marcado por ley. Esta estimación es una decisión exclusivamente política sin base legal, ya que afectaba al control del gasto presupuestario, donde inicialmente se pedían tres presupuestos si el gasto superaba 600€, ahora con la estimación de la alegación se ha aumentado a 2.500€. Política responsable és actuar amb sentit comú davant les necessitats d’un municipi i, per això, vam donar recolzament, ja que pensem que són uns pressupostos consensuats on s’ha aconseguit major consignació pressupostària dedicada a les persones i aquesta és la prioritat del nostre grup polític.
Junts per Castellví-CP
Grup municipal

La petjada del passat
La història de Castellví la guarden els boscos i camins, les ruïnes del castell de Sant Jaume, el Convent i les fonts de Miralles, els Àngels, ca n’Abat, i els records que encara resten en la memòria dels nostres avis i àvies.
En cada racó i en cada pedra hi ha la petjada d’un passat que és nostre i que ens diferencia de la resta i ens dóna personalitat pròpia. Conèixer els nostres orígens és fonamental per a situar-nos i saber d’on venim, però també per a saber cap a on ens dirigim.
Per això volem recuperar la memòria històrica, per reforçar la nostre identitat com a poble i la nostra projecció a l’exterior creant un ARXIU MUNICIPAL que s’ocupi de la gestió i conservació documental, tant de titularitat pública com de col·leccions privades.
Fer-ne un inventari és el primer pas per ordenar, donar a conèixer i potenciar el patrimoni que tenim i poder-ne desenvolupar un programa d’actuació global.
L’inventari pretén ser una eina de treball utilitzada com a base per a nous estudis, adreçada al municipi, als seus habitants, i a tothom que es vulgui documentar sobre Castellví. Una plataforma tant per poder realitzar tasques d’investigació i protecció com per poder ajudar en la gestió i creació de rutes turístiques o didàctiques i en la presa de decisions urbanístiques.
Recuperar espais emblemàtics de la història de Castellví reverteix positivament tant a la seva gent com a tothom qui ho vulgui conèixer.
Arran de la reunió amb el diputat Josep Ramon Mut, vàrem conèixer els plans d’ajuda per a la rehabilitació del patrimoni i la possibilitat de sol·licitar subvencions per recuperar certs espais.
Fem Poble – AM
Grup municipal

Un any al govern: medi ambient i serveis
Algunes de les actuacions que hem fet han estat recuperar alguns trenca aigües anul•lats d’anys per evitar que la pluja entrés al nucli antic des del bosc, tot arrossegant terres i pedres que ja havien tapat algun embornal.
Tres al camí del parc, un al capdamunt del passatge Planella, dos al camí de les Fontetes. Altres per manteniment de camins. Entre el nucli antic i Miralles. Camí de la Garjola i Parc de l’ombra (Can Sunyer).
Després d’haver comprovat el comportament de l’aigua haurem de fer-ne algun altre, com per exemple a l’entrada del nucli venint del camí de ca n’Alegre o al talús de la pista.
Escales totalment integrades en la zona del camí de la font del Roure, nou  indret de pas.  
Arranjaments dels camins: accés al parc, del nucli antic fins a Miralles i baixada a les Fonts, dels Àngels al camí de ca n’Abat. El de la Garjola (Can Sunyer). Volta al Montgoi SE (aquest és un camí del pla de prevenció d’incendis).
Recuperació dels antics camins públics: de Miralles als Àngels, de Miralles a la Torre de Lloselles. Aquest camí estava tancat des de feia una vintena d’anys (hi ha una tanca al mig que properament s’obrirà).
Instal·lació de bancs en determinats indrets dels camins. Recuperats i tractats, estaven a la intempèrie darrere de la nau de l’ajuntament de fa més de 12 anys. Eren de segona mà, portats per un veí com a regal.
Replantats 11 arbres en diferents indrets del nucli i Can Sunyer; feia anys que s’havien anat morint.
Properament actuarem en la jardineria. Estem acabant un plec per externalitzar-la, però mentrestant adequarem els nostres espais, tant al nucli com als barris.
Ja disposem del Pla tècnic de Gestió Forestal per la zona municipal del Pla de Matamoros i els seus voltants, parc i camí de Miralles. En total són unes 27 hectàrees.
Veurem com i quan el podrem executar, però aquesta és la nostra intenció.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

Generación infojobs
Estos jóvenes de hoy en día, ¡cómo se atreven a quejarse de algo! Ingenieros mecánicos a jornada completa con fines de semana, cobrando en concepto de un máster valorado en 3.500 € sobre un asunto 4.0 tan innovador que nadie sabe todavía de qué va, y aún tienen el valor de no irse de casa antes de los 27. Los de mi generación sí sabíamos sacarnos las castañas del fuego. Tan bien que, con ese dinero, los colegas se pagaban la entrada de su primer piso antes de acabar el cursillo en la escuela oficios, y hasta les sobraba para invitar a la novia a cenar los viernes. Pero claro, ellos no salían todos los días como los críos de ahora; los domingos se resguardaban. Que si Infojobs, que si Linkedin, que si bolsa de trabajo, Jobtoday… Infinitas oportunidades a un click de distancia, de salida a puesta del sol pegados al móvil y les suena para todo menos para lo que les tiene que sonar. Cuando teníamos su edad, en cambio, a veces perdíamos el curro, ¡claro! Pero por el camino de vuelta a casa y de tanto agachar la cabeza de lo tristes que estábamos, nos encontrábamos uno nuevo tirado en la acera. ¡Es que en ésta vida hay que esforzarse! Se creen que los salarios por encima del mínimo legal y en horario no explotativo van a llamar a su puerta. Por no hablar de esos pobres padres a los que les toca la cruz de una descendencia versada en las artes o las letras. Los crían, ponen un techo sobre sus cabezas y un plato de comida caliente en la mesa y, ¿cómo se lo agradecen? Queriendo ser profesores de filosofía, escultores o cosas peores; ¡a algunos hasta les salen periodistas! ¿Cómo osan no querer producir un bien o servicio marketizable para el libre mercado? ¡La gente no necesita libros, sino informáticos, notarios e informáticos! Éstos jóvenes de hoy en día… ¿Realmente son ellos los incapaces o les hemos complicado la vida?
José Cara Escudero
Grup municipal de CiU

Por los jóvenes y la educación
Aquí estamos, un año y medio después de que nos dierais vuestra confianza.
Nuestro lema es, defender los intereses comunes y trabajar por aquellas propuestas que promuevan la justicia social apoyando y defendiendo todas las iniciativas que puedan mejorar la calidad de vida de los y las vecinas de Castellví.
Siguiendo nuestro programa hemos trabajado  para que el equipo de gobierno incluyera en los presupuesto del año 2016  una partida presupuestaria de 10.000€ que se destinara a crear ayudas para los estudios no obligatorios, aunque finalmente han sido concedidos 7.000€,  Los jóvenes y las jóvenes de nuestro pueblo pueden acceder a  ayudas para el pago de sus estudios, tanto aquellos que hayan optado por la formación universitaria como los que se hayan decantado por los ciclos formativos.
Hemos colaborado activamente en la redacción de las bases reguladoras de estas becas, haciendo  entrega del primer borrador. En estas ayudas existen dos modalidades, matrícula y /o material y transporte, en función del nivel familiar de renta.
Desde Junts per Castellví consideramos que la educación es uno de los pilares básicos de cualquier sociedad y hay que garantizar el acceso de los y las jóvenes a los estudios en igualdad de oportunidades.
Damos las gracias al equipo de Gobierno por tener en consideración nuestra aportación al presupuesto.
Como siempre seguiremos haciendo una oposición trabajando de forma activa y constructiva.
Agradecemos la confianza y aportaciones de los vecinos y vecinas de Castellví  durante el este tiempo.
Recordamos que para cualquier aportación o consulta contacta con nosotros en juntspercastellvi@gmail.com
Grup municipal Junts per Castellví-CP

Felicitats Castellví
Durant les últimes setmanes, Castellví ha viscut una experiència extraordinària, la participació de la Núria Marquès als Jocs Paralímpics  ha fet  despertar un seguit d’emocions  i sentiments i ha provocat que molta gent que potser, no havien passat d’un “bon dia” educat, s’hagin unit per treballar junts en el projecte de fer que l’arribada de la Núria sigui un fet que recordarem. El poble s’ha engalanat amb pancartes, banderes paralímpiques i missatges de felicitació i benvinguda que de mica en mica anirem retirant i tot tornarà a la normalitat, però tant de bo que l’esperit que s’ha respirat als carrers i places  durant aquests dies no desaparegui tant fàcilment. Perquè el que volem és que Castellví es desperti cada dia orgullós de la seva gent, que sigui un poble viu, creatiu, capaç d’organitzar-se, de crear complicitats, que tingui com a bandera la participació ciutadana, un poble que bategui, responsable, constructiu i solidari.
No cal dir que felicitem a la Núria pel seu esperit de superació, dedicació i disciplina que l’han dut a aconseguir les seves fites. I per regalar-nos a tots la oportunitat de treballar  junts pel nostre poble.
FELICITATS CASTELLVÍ DE ROSANES.
Grup municipal Fem Poble-AM

Medi ambient i serveis
AILANTHUS ALTÍSSIMA (GITANES)
Aquest arbre invasor l’estem veient cada dia més al nostre terme. Fou un arbre importat de la Xina com a planta ornamental de jardins i parcs pel seu ràpid creixement. Pot arribar als 25m. d’alçada.
En aquests moments està proliferant molt en zones com el torrent de Miralles, tant a la part esquerra com dreta de la carretera. Es reprodueix en brots i en llavors, aquestes son dins una beina alada que les transporta en la seva caiguda. Això i el vent fa augmentar molt ràpidament la seva expansió. Podem trobar exemplars en qualsevol lloc, fins i tot ben amunt dels boscos.
El coneixereu per la seva forma, habitualment troncs molt rectes. Si agafeu alguna de les seves fulles i les trenqueu, notareu una “olor” molt especial. Haurem d’estar alerta en un futur immediat, ja que no es coneix encara quins problemes pot generar a les espècies autòctones dels nostres boscos i torrents.
Probable plaga del s.XXI. Substituirà la del pi blanc?
SENSIBILITAT ENVERS ELS VEïNS QUE NO TENEN JARDÍ
Des de la Regidoria de SERVEIS i MEDI AMBIENT, us vull demanar un respecte per als nostres veïns que no tenen patis ni jardins. No els fem pagar a ells les nostres despeses.
Hem fet campanyes i ho posa als contenidors: PODES NO!
Tampoc val a deixar-les al costat dels contenidors, el problema és el mateix.
PAGUEM PEL PES DEL QUE LLENCEM. Disposem d’un servei de recollida de voluminosos i restes vegetals dos dies al mes i en el cas de Can Sunyer, a més, teniu la deixalleria al costat.
El mateix problema, i aquí ja hi entrem tots, és quan llencem envasos, plàstics o cartró al contenidor gris. O no fem bé el reciclatge d’orgànica. Ens PENALITZEN per tona del producte que no toca.
Mentrestant dipositant cada residu on toca tenim molt bones bonificacions que ens fan estalviar molts diners a l’any.
És molt fàcil fer-ho bé. Va a favor de tots.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

“Cocinar” un presupuesto
La adecuada confección de un presupuesto, como la de una salchicha en su más modesta pero elemental función, es el medio indispensable para un fin deseado: obtener un producto de calidad, una experiencia algo más que satisfactoria. Pero la vida es demasiado corta, aparte de lo suficientemente compleja, como para poder detenerse a apreciar los entresijos constructivos y elaborativos de todo aquello que resuelve y contenta nuestras necesidades y anhelos. Queremos que exista la voluntad y que se trabaje con criterio y eficiencia para financiar nuestro bienestar, aunque quizás no nos interesa en exceso qué cifra corresponde a qué concepto y cuánto suman en total, del mismo modo que cuando nos apetece llevarnos a la boca algo que sacie nuestra hambre rápida y gustosamente, no reparamos tanto en cómo se elabora, condimenta o sirve aquello que ingerimos. Porque, al final del día y antes de irse a dormir tranquilamente, la gente solo se alegra de que la salchicha estuviera buena y bien hecha y no tanto del proceso productivo que acabó llevando dicha salchicha hasta nuestra mesa.
Sin embargo, la elaboración de un presupuesto es una tarea compleja en la que se han de apreciar no pocos factores y, para aquellos que deseen conocer los datos, la web de nuestro municipio ofrece la posibilidad de consultarlos, 24 horas al día, los 7 días de la semana.
En definitiva, todos nosotros, en tanto partes integrantes de una comunidad, esperamos que nuestros recursos sean administrados de una forma justa, equitativa, equilibrada y respetuosa con las necesidades de nuestro municipio y sobre todo de las personas que lo integran.
José Cara Escudero
Regidor de CiU

La crisi té nom de dona
En el moment socioeconòmic en què vivim, la crisi econòmica està colpejant tota la població, però sens dubte està tenint una incidència especial sobre les dones.
Si abans d’aquesta crisi les dones ja eren un col·lectiu afectat, ara segueix augmentant la bretxa salarial fins el 25% i en els pitjors casos arriba al 31%. També el risc de pobresa és major entre les dones, és d’un 25,6%; és a dir, que viuen en llars amb una renda disponible inferior al 60% dels ingressos mitjans de les llars. En els homes, aquest risc es redueix a un 2,8%.
De les persones en atur que hi ha a Castellví de Rosanes, que són 91, més del 60% són dones. És un dels municipis del Baix Llobregat on el percentatge és més elevat i si a més a més tenen més de 44 anys aquest percentatge puja un 2%.
Per això des de “Junts per Castellví” creiem que és el moment de fer polítiques municipals en les que la formació i els plans d’ocupació afavoreixin al col·lectiu més vulnerable en l’àmbit laboral en aquests moments, que són les dones i si són majors de 44 anys encara més.
I com el títol diu: “La crisi té nom de dona”, però també té el de lluita, conquesta, llibertat i victòria.
Grup municipal
Junts per Castellví-CP

Nous esdeveniments, nous reptes
El passat 4 de desembre es va fer efectiva la meva entrada al consistori municipal com a regidor de Fem Poble en substitució de Nativitat Tuloch, que per motius personals, va deixar el càrrec. Aprofito aquestes ratlles per saludar-vos i dir-vos que, tant personalment com a través del correu fempoble@castellviderosanes.cat em podeu fer arribar les vostres inquietuds o propostes. Com a persona amb fortes vinculacions a les activitats municipals, ara faig un pas més per seguir treballant pel nostre poble.
En els darrers mesos, hem recolzat diferents mocions que s’han presentat en els últims plens, una d’elles és la proposta per a la neteja dels torrents del municipi i el manteniment i inspecció dels col·lectors del Torrent dels Àngels; com a Grup Municipal seguim conscienciats i amb la responsabilitat de vetllar per la preservació i manteniment del nostre entorn.
Aquest inici d’any ha vingut acompanyat d’un dels plens que pot determinar la gestió municipal d’aquesta legislatura. El passat 29 de gener, el regidor no adscrit Pep Massana va entrar a formar part de l’equip de govern, afavorint una majoria absoluta que no va sortir de les urnes en les passades eleccions municipals. En aquest ple, juntament amb Junts per Castellví, vam presentar la “Moció de compromís per al respecte a la voluntat dels ciutadans i per a la lleialtat política entre els grups municipals de Castellví de Rosanes”, que pretén defugir els actes de transfuguisme i que aquests puguin afavorir les majories en els consistoris.
La votació va provocar confusió ja que aquesta va quedar aprovada gràcies a les quatre abstencions dels mateixos regidors que acabaven de fer entrar al govern un regidor trànsfuga.
En aquest mateix ple, es va aprovar el pressupost municipal per l’any 2016. Tot i que l’equip de Govern va acceptar algunes de les nostres propostes, ens vam abstenir a l’hora de la votació per l’increment de la partida destinada a òrgans de govern i no estar d’acord en la distribució de recursos en algunes altres.
Joan Carles Ventura
Grup municipal del Fem Poble-AM

Responsabilitats al formar part del govern municipal
SERVEIS MUNICIPALS I VIA PÚBLICA. Conscient que aquesta cartera és de les més complexes i delicades, entre d’altres perquè és la que més es veu i es nota. És el nostre dia a dia i no és fàcil fer content a tothom. Som un municipi amb molts km de carrers i camins. Amb una brigada de dues persones, més algun eventual (plans d’ocupació) en etapes concretes.
Agrairé molt la col·laboració ciutadana. Feu arribar les inquietuds i observacions ja que és molt difícil controlar tots els indrets. Així podrem ser més efectius.
MEDI AMBIENT. L’objectiu és apropar els veïns a la Natura. Per això ja tenim fet l’inventari de camins.
Ara ens falta la part tècnica i determinar l’ús de cada camí, aprovar en un ple municipal i presentar-lo a la Diputació.
Desenvolupar les ordenances municipals i posar les senyalitzacions, tant informatives com d’itineraris.
La idea és que els veïns passem sense adonar-nos dels nuclis urbans als parcs i a la natura.
PROMOCIÓ AGRÀRIA. Col·laborar amb APECRO i escoltar les seves inquietuds. Reforçar la vigilància de Mossos en els mesos de maig a octubre.
COMERÇ. Promocionar el comerç local i els negocis que obren en dies festius.
INDÚSTRIA. Col·laborar amb l’associació d’empreses del polígon. En aquests moments la seva inquietud més important és la instal·lació de la xarxa de fibra òptica.
També és essencial promocionar el polígon Rosanes per aconseguir que vinguin més empreses per reobrir la quantitat de naus tancades.
TURISME. Formarem part del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.
El nostre municipi es veurà promocionat a través de webs, revistes i d’altres, com itineraris turístics tant per carretera com per muntanya.
Entrem dins de l’òrbita del ‘camí verd del Llobregat’; aquest camí comença a Castellar de n’Hug i acaba al Prat de Llobregat (186 km). Destinarem un dels nostres camins com ‘camí del riu’.
Aquesta decisió ens ajudarà molt per promocionar la restauració, comerços i empreses del municipi.
Pep Massana Sàbat
Regidor no adscrit

En Castellví somos muchos
Sé que no estoy solo en Castellví de Rosanes. He vivido aquí lo suficiente como para no tener que avergonzarme de no recordar desde cuándo, con mi esposa, con mi hijo y con mi hija, así que, obviamente, debo no estar solo. A ratos me asomo por el balcón y oigo risas a lo lejos, niños y niñas correteando, sonidos de vajillas y cubiertos puestos al sol, huelo barbacoas que yo no he encendido, así que, supongo, hay alguien más cerca de aquí. Por las mañanas, cuando salgo para ir a trabajar, suelo toparme con unos cuantos de mis vecinos. Algunas veces incluso nos saludamos. Sí, definitivamente, otros oyen mis brindis y huelen mi carne asada los domingos al mediodía, igual que yo la suya, así que no puedo ser el único habitante de Castellví de Rosanes, no. Ha de haber más gente preocupada por el aparente desapego de ésta comunidad, su falta de cohesión como municipio. Tiene que haber otros que, como yo, quieran algo más de su pueblo que un lugar al que volver cuando termina la jornada laboral, el colegio o la universidad. Seguro viven aquí más personas con mis mismas ganas de hacer cosas nuevas, diferentes, positivas, de convertir las calles, los parques y las plazas que transitan en lugares por los que sentir el orgullo de llamar “mío”, o mejor, “nuestro”. Claro que debe de haber hombres y mujeres, niños y niñas, vecinos y vecinas de todas las edades abiertos a conocerse, dispuestos a compartir, con voluntad de aportar algo bueno para sí y para los demás. Seguro que no soy yo el único que siente que las cosas pueden cambiar, que pueden ir a mejor, que conformarse con lo que se tiene nunca es una opción. Estoy convencido de que a cada castellvinenc y a cada castellvinenca le conmueven, le inquietan y le motivan los mismos asuntos que a mí con respecto a su población. Sí, sé que no estoy solo en Castellví de Rosanes.
Sé que somos muchos, igual que sé que juntos podríamos ser mucho más.
José Cara Escudero
Regidor de CiU

Gràcies Castellví
Des de “Junts per Castellví” volem agrair el recolzament que ens heu donat els veïns i veïnes de Castellví de Rosanes que el 24 de maig veu decidir votar la nostra candidatura. Dir-vos que el vostre vot ha fet créixer la il·lusió i el compromís que tenim amb vosaltres i ha donat la possibilitat que tres regidores del nostre equip puguem formar part de l’Ajuntament i puguem seguir treballant per un projecte que creiem que prioritza les persones, que per a la nostra formació política és el més important, que no existeixi desigualtat social, que tots els ciutadans i ciutadanes siguem considerats ciutadans de primera. Farem una oposició constructiva des de la honestedat i humilitat, sempre intentant sumar. Recolzarem les propostes que puguin millorar la qualitat de vida de tots els veïns i de tots els barris. Una oposició que si el nostre vot és en contra, no serà perquè sí, sinó, per considerar que no beneficia a una majoria.
La política de “Junts per Castellví” és per a tots i totes des dels valors de l’esquerra. De tots els que formem l’equip, gràcies.
Per qualsevol aportació o consulta contacta amb nosaltres a
juntspercastellvi@gmail.com
Grup municipal
Junts per Castellví – CP

Comencem a caminar plegats
Des del grup de persones que formem Fem Poble, us volem donar les gràcies per la vostra confiança en les darreres eleccions i haver-nos atorgat la responsabilitat de treballar pel poble des de dins l’Ajuntament amb dos representants.
Prenem el repte amb l’objectiu de treballar pel municipi, i esdevenir una opció política diferent, trencant el bipartidisme que s’havia consolidat en els últims anys.
Per respecte a la força més votada hem donat suport a la investidura d’en Joan Carles Almirall com a Alcalde, i l’oferiment d‘una valoració conjunta i el consens en les diferents propostes del cartipàs municipal, ens ha fet votar favorablement al full de ruta del municipi.
Convençuts que també es pot treballar des de l’oposició, agraïm la proposta de formar part del govern municipal,  però assumim el compromís de  ser una oposició participativa, lleial i constructiva, que s’ implicarà i afavorirà  totes les propostes que beneficiïn el nostre poble.
En el ple del passat 30 de juliol vam entrar la moció d’adhesió a l’AMI, aprovada per majoria absoluta. Fent realitat un dels objectius del nostre programa: afavorir i potenciar totes les activitats encaminades a assolir la independència de Catalunya.
Decebuts amb la decisió del regidor Pep Massana que incapaç d’ acceptar el que  decideix la majoria i deixar de banda els personalismes, decideix passar a ser regidor no adscrit, mostrant una falta de respecte absoluta per nosaltres i pels votants que van fer confiança al projecte i a l’ideari del grup.
Farem tot el possible per tornar a recuperar l’acta de regidor aconseguida amb els vots de Fem Poble.
Aprofitem per felicitar a tots els grups amb representació al consistori i els convidem a mantenir un bon clima d’entesa per la resta de la legislatura. Així mateix, estenem la mà, tant a les forces polítiques sense representació a l’Ajuntament, com a la resta de veïns i veïnes a fer les seves aportacions per un Castellví millor.
Escriu-nos a correu@femcastellvi.cat
Grup municipal
Fem Poble – AM

La sensació de sortir escollit regidor
En aquell moment és una barreja d’alegria i responsabilitat. Et poses en mans del teu poble amb uns compromisos adquirits, que per això t’has presentat a les eleccions.
La meva voluntat va ser posar-me en una llista per treballar en el que sempre havia intentat des de fora de l’ajuntament, bàsicament per la Natura del nostre municipi. També per Catalunya a causa del procés que estem vivint en el nostre País.
Però un cop ets regidor, a part dels teus ideals, tens l’obligació d’ajudar i col•laborar en totes les tasques que convinguin. Fins ara tan sols he pogut treballar des de l’oposició. De fet hi ha moltes coses per aprendre i el dia a dia et va portant.
Les col·laboracions de tot el personal, treballadors de l’Ajuntament, m’està sent imprescindible i des d’aquí els dono les gràcies per totes les seves ajudes.
Va ser per mi una gran il·lusió haver pogut presentar com a regidor (junt amb la meva companya Nati) en aquell moment del Grup Fem Poble, la instància que va fer que en el ple del dia 31 de juliol aprovéssim, comptant amb tres vots de Convergència, que el nostre municipi formes part de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). Un dels projectes del per què m’havia presentat a les eleccions.  
He pogut treballar força en el que fa referència a camins públics i d’altres afers. En aquest punt dono les gràcies a les nostres tècniques, Olga i Judit, per la seva ajuda i també els seus assessoraments.
Diferents motius van fer que a partir del dia 31 de juliol decidís deixar el grup i passés a regidor independent no adscrit. En el ple ordinari del dia 2 de setembre es va fer efectiva aquesta situació. Tal com vaig dir aquell dia, sense rancúnies, ajudaré en tot el que pugui i sigui possible a tothom.
Ja col·laboro en tasques des de dins de l’ajuntament, però en vull més i més responsabilitat. Per endavant queden 3 anys i mig per treballar en el que sempre ha sigut la meva il·lusió. La Natura del nostre municipi. I el temps passa volant.
Josep M. Massana Sàbat
Regidor no adscrit