EL MARÇ SERÀ A CASTELLVÍ EL MES DE LA DONA, AMB UN PROGRAMA D’ACTIVITATS DEL DIA 7 AL 12

Divendres, 28 de febrer de 2020

Les propostes inclouen des de contes amb perspectiva de gènere fins a jornades per posar sobre la taula la precarietat.

El 8 de març se celebra el Dia internacional de les dones, i per aquest motiu la regidoria d’Igualtat i de diversitat sexual i de gènere de l’Ajuntament de Castellví ha programat un seguit d’activitats relacionades amb les dones del 7 al 12 de març. Totes aquestes propostes són transversals i obertes a la participació tant de dones com d’homes, i inclouran des de lectures de contes amb perspectiva de gènere fins a jornades per debatre sobre com la precarietat afecta sobretot les dones.

La regidora de l’àrea, Vicky Castellanos Núñez, afirma que “les institucions hem de treballar per construir pobles més igualitaris i fer efectiva la igualtat real”.

Contes amb il·lustracions i debats sobre precarietat

Les activitats s’iniciaran el matí del 7 de març al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. A les 11h, es farà una lectura de contes amb perspectiva de gènere que s’acompanyarà, en directe, amb les creacions de la il·lustradora Clara-Tanit Arqué, que es projectaran en una gran pantalla al Centre Cívic. Cap a les 12, acabats els contes, es llegirà el manifest del 8 de març i tot seguit es farà un taller de cartells i pancartes per a totes les persones que vulguin lluir-les a la manifestació de l’endemà a Barcelona. La jornada d’activitats matinal comptarà amb el suport de l’associació veïnal de Can Sunyer i Valldaina.

Les mateixes activitats es faran de nou a la tarda al nucli antic. En aquest cas, al Casal (pl. d’Europa), i començaran a les 18.30h amb la sessió de contes amb perspectiva de gènere i il·lustració en directe. La lectura del manifest serà a les 19.30h i el taller de cartells i pancartes, a les 19.45h.

El 8 de març, la regidoria convoca totes les persones que vulguin anar a la manifestació que es farà a Barcelona a trobar-se a les 15.30h a l’estació de FGC del Palau (Sant Andreu de la Barca). Des d’allà s’anirà conjuntament a Barcelona (cadascú haurà d’abonar el seu bitllet de tren).

L’11 de març, a les 18.30h, es podrà participar a la xerrada col·loqui ‘La precarietat té nom de dona’, que es farà al saló de plens. Mónica Chaves Matillas, tècnica del Consell Comarcal del Baix Llobregat, posarà sobre la taula les dades de l’Observatori comarcal per dibuixar com la precarietat afecta més les dones que els homes en diferents àmbits de la vida.

La xerrada col·loqui es repetirà l’endemà, dia 12 de març, a les 18.30h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

Més enllà d’aquestes activitats obertes a tothom, la regidoria ha programat també la proposta de lectura de contes amb perspectiva de gènere i il·lustradora en directe a l’escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví.

Darrera actualització: 24.03.2020 | 09:34