L’AJUNTAMENT CONTACTA PER SEGONA VEGADA AMB LES GAIREBÉ 300 PERSONES DE MÉS DE 65 ANYS DE CASTELLVÍ

Divendres, 27 de març de 2020

El Consistori està fent un seguiment intensiu i continuat d’aquelles que es troben en situacions considerades més vulnerables.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes està contactant telefònicament per segona vegada, des que va iniciar-se l’epidèmia de coronavirus i van entrar en vigor les mesures de distanciament social, amb tots els veïns i veïnes de Castellví de Rosanes que tenen més de 65 anys. L’objectiu és fer el seguiment del grup més vulnerable de població, comprovar si està bé i detectar qualsevol necessitat que pugui aparèixer. En total, el Consistori està en contacte directe amb les gairebé 300 persones del col·lectiu de més edat de Castellví de Rosanes.

La primera ronda de trucades es va fer la setmana passada i va servir per comprovar l’estat de tota la població de gent gran i detectar aquells casos en què s’havia de fer seguiment més continuat per tractar-se de situacions considerades especialment vulnerables, com gent gran que viu sola o en parella i sense familiars pròxims, persones amb problemes crònics de salut o amb dificultats de mobilitat i/o desplaçament.

Les tasques de contacte amb la gent gran s’estan fent conjuntament des de Serveis Socials, administració i també hi participen regidors i regidores. L’objectiu d’aquest operatiu és que el grup més vulnerable de població estigui contínuament monitoritzat per actuar amb la màxima rapidesa en cas de necessitat, i també perquè puguin tenir acompanyament emocional en els casos que no tenen altre suport proper.

D’altra banda, des de l’inici de l’emergència els Serveis Socials municipals estan fent uns seguiment intensiu d’aquells casos que ja eren atesos prèviament per l’Ajuntament per tractar-se de persones o famílies que, per diferents motius, es troben en situacions de vulnerabilitat i dificultat.

Atenció a les víctimes de violències masclistes

En l’actual situació de confinament, en què dones es poden veure obligades a estar 24 h al dia amb un eventual agressor, des de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes es recorda que se segueix treballant per prevenir els casos de violències masclistes i amb l’atenció a les víctimes que hi pogués haver.

Els telèfons de referència al municipi són els següents: 937 751 942 (Ajuntament, de dl a dv de 8 a 15 i dl també de 16 a 19 h), i la Guàrdia Municipal, que atén trucades d’urgència les 24h al 686 925 484. Les dones víctimes de violències masclistes també es poden adreçar al SIAD comarcal al 935 572 420.

A nivell català, el telèfon de referència és el 900 900 120 (confidencial i funciona les 24 h). També es pot contactar per WhatsApp al 671 778 540 (Institut Català de les Dones). En l’àmbit estatal, el número de referència és el 016.

Finalment, en cas d’emergència, cal contactar immediatament amb el 112 sigui per part de la víctima o de testimonis de l’agressió.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 13:21