CASTELLVÍ SE SUMA AL DECÀLEG PER A LA RECUPERACIÓ SOCIOECONÒMICA DELS MUNICIPIS DE CATALUNYA

Divendres, 17 d’abril de 2020

L’alcalde destaca la necessitat de ser “previsors i proactius” per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes s’ha sumat al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya que han impulsat conjuntament l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). En el document, i a través de deu grans eixos temàtics, el món local català posa sobre la taula 55 mesures que caldrà desplegar d’ara en endavant perquè els municipis es puguin recuperar, social i econòmicament, de la crisi causada pel coronavirus.

Des de Castellví de Rosanes es fa especial èmfasi en aquells aspectes del decàleg lligats a la justícia social per no deixar ningú enrere, en el paper de l’administració local com a primera porta d’accés a la ciutadania, en l’adaptació dels instruments de planificació i economia local a la nova realitat i en la necessitat que totes les administracions, i especialment les que tenen més recursos, impulsin un Pla de reactivació socioeconòmica.

En el marc de la pandèmia que estem vivint, l’alcalde de Castellví, Adrià Camino, assenyala que “actualment hem de centrar els nostres esforços en l’emergència sanitària, però no podem oblidar les possibles conseqüències socioeconòmiques que es derivaran de les mesures que s’han hagut de prendre per aturar l’epidèmia. Hem de ser previsors i proactius per poder donar una resposta a la nostra ciutadania. El decàleg de l’ACM i FMC és un full de ruta on es marquen les prioritats en les quals els municipis han de centrar les seves polítiques públiques per fer front a aquestes conseqüències socioeconòmiques”.

Altres aspectes en què també incideix aquest decàleg municipalista són insistir en la prevenció “com a via més curta per sortir de la pandèmia”, el reforç del sistema sanitari, l’enfortiment de les eines de les administracions locals i la garantia d’accés als serveis essencials (habitatge, aigua, llum, gas, Internet) per a la ciutadania. Des del món local, i com a tancament a aquest decàleg, també s’ha volgut posar la mirada en aquells aspectes sorgits durant la crisi del coronavirus que poden esdevenir vies per a oportunitats de futur en àmbits com el voluntariat, la lluita contra l’emergència climàtica i canvis de model.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:08