VOLUNTARIAT CASTELLVINENC OBRE UNA RECOLLIDA DE MATERIAL INFORMÀTIC PER ALS I LES ESTUDIANTS AMB PROBLEMES PER SEGUIR EL CURS DES DE CASA

Dilluns, 20 d’abril de 2020

També han engegat un ‘crowdfundig’ per donar connexió de dades a aquestes famílies perquè l’alumnat pugui accedir a Internet.

Sota la crida ‘Cap persona endarrere!’, un grup de voluntariat castellvinenc ha posat en marxa una campanya de recollida de dispositius per “ajudar a les famílies amb infants i joves en edat d’estudiar que no disposen de les eines per seguir el curs des de casa”. La recollida de materials estarà activa fins aquest divendres, 24 d’abril, i es coordina des del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, que l’Ajuntament de Castellví ha posat a disposició d’ aquesta acció solidària. Alhora, el grup de voluntariat ha posat en marxa una iniciativa paral·lela de ‘crowdfunding’ per recollir donatius que es destinaran a dotar de connexió de dades les famílies que no tenen manera de connectar-se a Internet per poder seguir l’escolarització dels seus fills i filles. En el cas de Castellví de Rosanes, Serveis Socials està fent la detecció de quines famílies es troben en aquesta situació de mancança per poder-los facilitar dispositius informàtics i/o connexió de dades.

La crida per recollir material informàtic inclou mòbils intel·ligents, portàtils, ordinadors de sobretaula, tauletes, pantalles, teclats, ratolins i webcams, a poder ser amb els respectius carregadors en cas que en necessitin. Actualment hi ha cinc persones implicades en el projecte. Dídac Canals, impulsor d’aquesta iniciativa veïnal, explica que qui estigui interessat/ada en fer un donatiu, cal que contacti amb el voluntariat del projecte per WhatsApp al 691930181 per veure quin material es vol donar i comprovar si és apte. Un cop verificat que es pugui reutilitzar, es donen les instruccions per fer el lliurament amb seguretat. El material es desinfecta i “els dispositius amb memòria es formaten i fem les proves per assegurar que funcionin”, indica Canals. Pel que fa a la connexió de dades, per cada 10 euros de donatius rebuts es proporcionaran 10GB durant un mes a una família amb una SIM mòbil, a través de la cooperativa de consum sense ànim de lucre Som Connexió.

El projecte també està obert a qui vulgui sumar-se a col·laborar-hi sigui fent recepció i desinfecció de material o preparant els equips informàtics (en aquest cas cal tenir coneixements previs). El telèfon de referència en tots els casos –donatius de material econòmic o voluntariat- és el 691 930 181.

A més de donar resposta a les necessitats detectades pels Serveis Socials de Castellví de Rosanes pel que fa a infants que no tenen eines per seguir el curs escolar, el grup de voluntariat també està en contacte amb una escola de Martorell per cobrir les necessitats d’alumnat del centre.

Aquest projecte sorgeix de l’impuls d’un grup joves menors de 30 anys, que s’han apuntat al paraigües que ofereix la Generalitat al voluntariat solidari.

Altres iniciatives de voluntariat a Castellví de Rosanes

Aquesta acció solidària se suma a d’altres tasques de voluntariat que ja s’estan duent a Castellví de Rosanes de fa setmanes, entre elles la confecció de mascaretes i bates de protecció i les tasques de voluntariat social a través de Creu Roja Baix Llobregat Nord.

En el cas de les mascaretes i bates, per exemple, des de l’inici de la pandèmia un grup de cosidores ja ha fet 800 mascaretes per a personal sanitari en la iniciativa coordinada per Ca n’Oller de Martorell i, les darreres setmanes, també 700 bates plàstiques d’un sol ús per a l’Hospital de Martorell.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:01