MEDI AMBIENT RECORDA QUE NO ES PODEN ALIMENTAR ELS GATS DE CARRER

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 00:10

L’àrea està treballant sobre com gestionar les colònies de felins al municipi amb suport d’una entitat especialitzada.

En diferents punts del municipi, com la part superior del nucli antic i el polígon industrial Rosanes, s’ha detectat un increment de presència de gats a la via pública. Davant la necessitat d’evitar que les colònies de gats de carrer s’incrementin de forma descontrolada, la regidoria de Medi Ambient recorda que és prohibit donar de menjar a aquests felins urbans, tal com marca l’ordenança municipal de tinença d’animals.

Les colònies de gats urbans a Castellví de Rosanes eren gestionades, fins fa un temps, per una associació que ha cessat la seva activitat. Davant d’aquesta situació, des de l’àrea municipal de Medi Ambient s’està treballant sobre com poder gestionar de nou de forma ordenada les esmentades colònies amb suport d’una entitat especialitzada. Si alguna persona està interessada en fer tasques de voluntariat en aquest àmbit, pot contactar amb l’Ajuntament per indicar-ho i es tindrà present quan s’estableixi quina entitat podrà fer la gestió de les colònies. Mentrestant, però, s’insisteix en la importància de no donar menjar als gats de carrer per evitar que se’n descontroli la població i que pugui haver-hi eventuals problemes de salubritat.

Donar menjar a gats que viuen al carrer és objecte de sanció d’acord amb l’ordenança municipal de tinença d’animals (document adjunt).
D’altra banda, i en el cas dels gats propietat dels veïns i veïnes de Castellví, es recorda que aquests animals, igual que els gossos, s’han d’inscriure obligatòriament al cens municipal.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 13:59