COMUNICAT DE L’ALCALDE DE CASTELLVÍ DE ROSANES, ADRIÀ CAMINO FIDEU (29 DE MAIG)

Divendres, 29 de maig de 2020

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes

La Senyera de la Cadireta oneja a mig pal; el país està de dol.

Aquests últims mesos hem viscut allò que semblava inimaginable, una situació d’excepcionalitat per a la qual ningú estava preparat. Aquesta situació ens està posant a prova, com a persones, com a poble i com a país. Però també ens ha ajudat per posar de manifest les mancances estructurals del sistema, a fer un replanteig de les nostres prioritats i a créixer com a societat. Hem viscut moments molt difícils i no estem a prop de solucionar-ho definitivament. Si bé ja hem començat el desconfinament progressiu i podem tenir la sensació que la situació es comença a normalitzar, hem de seguir més atents i atentes que mai i prendre totes les precaucions que puguem. L’emergència sanitària no es resoldrà d’un dia per l’altre i per això hem de ser prudents i actuar conseqüentment.

Aquest cap de setmana hauríem d’haver celebrat la Festa Major; la plaça del poble s’hauria d’haver omplert de taules, ambient festiu, sopar de germanor, concerts i activitats culturals. L’emergència sanitària de la COVID-19 no ens ha permès celebrar la nostra festa com ens hauria agradat. És per aquest motiu que l’equip de govern ha decidit traslladar la Festa Major a finals de setembre, fusionant-la amb la Festa de Sant Miquel, amb l’esperança que la situació es normalitzi.

Un grup de veïns i veïnes, de forma voluntària i per iniciativa pròpia, ha organitzat activitats per tot aquest cap de setmana. És en els moments de dificultat quan l’esperit de la gent surt a la llum, una vegada més s’ha demostrat que la gent de Castellví sempre està disposada a fer un pas al front, a prendre la iniciativa i a posar tot el seu esforç i voluntat… És per aquest motiu que vull donar les gràcies a totes aquelles persones que voluntàriament han participat d’alguna manera en les activitats a distància que es realitzaran aquest cap de setmana.

L’Ajuntament té les seves prioritats molt clares. Des de l’inici de l’emergència sanitària hem centrat tots els nostres esforços a satisfer les necessitats de la ciutadania i ajudar, en tot el que estava a les nostres mans, per poder superar aquesta situació. La capacitat d’adaptació és una de les característiques més importants en els moments en els quals la desconeixença i la incertesa estan a l’ordre del dia. Des de l’Ajuntament, com la institució més propera a la ciutadania, hem de garantir el benestar físic, psicològic, social i econòmic de tots els veïns i veïnes, dels quals ens sentim responsables. Aquesta situació d’excepcionalitat ha fet trontollar el nostre pla de mandat, moltes de les actuacions que volíem dur a terme hauran d’esperar, i ens ha obligat a fer un reordenament de les nostres prioritats, del pressupost i de la nostra planificació estratègica. Creiem fermament que les circumstàncies requereixen que l’Ajuntament estigui al costat dels veïns i veïnes. Aquesta tarda aprovarem en Ple les modificacions de crèdit que faran del pressupost 2020 el més social de la història de Castellví de Rosanes i a més, portem les propostes d’aprovació de quatre ajuts per fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la COVID-19.

Finalment vull fer palesa la necessitat de ser prudents, responsables i actuar en conseqüència amb la situació, sense precedents, que estem vivint. No estem a prop de solucionar-ho definitivament, però estem més a prop que ahir i espero que demà ho estiguem més que avui. No ens podem permetre el luxe de tornar enrere, hem d’avançar sempre, cap endavant. Aquesta setmana ha fet un any que es van dur a terme les eleccions municipals; en aquells moments ningú es podia imaginar què ens deparava el futur. Vull agrair-vos la confiança que vàreu dipositar en tots/es i cadascú de nosaltres i el suport que ens esteu donant en aquests moments.

Espero que gaudiu d’aquest cap de setmana.

 
Darrera actualització: 29.05.2020 | 13:40