11è. Concurs d'iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord

Dijous, 7 de gener de 2021

Presentació de candidatures de l'11 de gener al 31 de març de 2021 (Termini ampliat)

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, posen en marxa la convocatòria de l’11è. Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, iniciativa estrella del programa, amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests municipis.    

En aquesta nova edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint generada per la crisi sanitària de la COVID-19. El concurs passa de cinc categories en edicions anteriors a tres categories enguany: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i “Millor idea jove de negoci”.    

El pròxim 11 de gener de 2021 s’obre el termini de presentació de les candidatures i romandrà obert fins el 31 de març de 2021 (ampliat). La inscripció i documentació (adjunta) ha de ser lliurada  als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria. 

Categories i premis

En aquesta nova edició dels premis es proposen tres categories diferents que detallem a continuació:

  • MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019. Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.    
  • MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19. Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.    
  • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI. Premi de 2.250 € (repartits entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants, consulteu al document de bases el desglossament complert per premis). A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. 
S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs. 

  • MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019: Es valorarà la originalitat de la idea de negoci, la utilització d’elements innovadors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.     
  • MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions realitzades per a l’adaptació dels seus productes i/o serveis  a la nova situació de mercat, tenint en compte la utilització d’elements innovadors i diferencials de la competència, les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
  • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Termini i lloc presentació candidatures

El termini de presentació de les candidatures s’obrirà l'11 de gener de 2021 i finalitzarà el 15 de març de 2021.

Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals dels municipis impulsors del concurs, sigui online o presencialment amb cita prèvia (els Ajuntaments que ho ofereixen).

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta. Els tècnics assessors de cadascuna de les entitats organitzadores poden orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se al tècnic del seu municipi.

Darrera actualització: 8.04.2021 | 11:45