NUCLI ANTIC DE CASTELLVÍ

El nucli antic de Castellví de Rosanes concentra els serveis del municipi. S’hi accedeix a través d’una rotonda des de la carretera C-243b (Martorell-Gelida). Al nucli antic hi trobem l’Ajuntament, l’escola, el consultori mèdic, l’església, el casal de la gent gran, la farmàcia i la pista poliesportiva, entre d’altres equipaments. En aquest barri, també hi ha els comerços del municipi.
El centre neuràlgic de l’activitat és la plaça del poble. Al voltant d’aquest espai s’hi articulen els serveis, la majoria dels comerços, les activitats festives i, durant les tardes i els caps de setmana, els jocs de la canalla.
En l’apartat cultural, trobem també al nucli antic el Museu del Cava, de titularitat privada i obert a visites concertades.

CAN SUNYER

Can Sunyer, juntament amb el barri veí de Valldaina, és a la part est del terme de Castellví de Rosanes. Al barri s’hi accedeix des de la veïna localitat de Sant Andreu de la Barca, sigui a través de l’antiga N-II o bé des de la zona del Palau.
El barri de Can Sunyer compta amb un actiu Centre Cívic, que obre les portes al veïnat per a múltiples activitats durant les tardes, de dimarts a diumenge. El barri compta també amb una zona esportiva –la del Jardí del Pont– i amb espais de jocs infantils i d’esbarjo.

EL TAIÓ

El barri del Taió es troba a poca distància del nucli antic, al qual està connectat a través d’un camí de vianants. Al Taió s’hi accedeix des de la carretera C-243b, a través de dues entrades situades als extrems del barri. En un dels accessos, una escultura amb bótes de vi posa èmfasi en la tradició vitivinícola de Castellví, conservada avui encara amb el conreu de la vinya i la producció de cava.
La gent gran de Castellví explica que el nom del barri deriva del fet que, abans de l’arribada de l’electricitat, s’anava a aquest punt del terme a buscar les teies per fer llum.

VALLDAINA

El barri de Valldaina, juntament amb el de Can Sunyer, és a la part est del terme de Castellví de Rosanes. A Valldaina s’hi accedeix a través de Can Sunyer, des del final del carrer del Montgoi.
Des del final del carrer de Tarragona, el més llarg del barri de Valldaina, podem accedir a l’espai natural de la serra de l’Ataix.

MIRALLES

Al costat de l’antic convent augustinià de Miralles, actualment seu d’una llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual, s’articula el barri de Miralles, que té com a punt més cèntric a plaça de l’Era.
Al barri s’hi arriba per un trencall de la carretera C-243b, que trobarem passat el polígon Rosanes, en sentit Gelida.
Si voleu conèixer més detalls l’edifici més emblemàtic d’aquest barri, podeu consultar l’apartat de ‘Patrimoni i història’.

ELS ÀNGELS

El barri dels Àngels s’articula a l’entorn de la capella on es venera la Mare de Déu dels Àngels. L’edifici, un dels més antics que resten dempeus al terme, té gravada a la llinda de la porta d’entrada la data de 1740. Annex a la capella, hi ha el cementiri del municipi.
És molt tradicional l’aplec que s’hi celebra amb motiu de la Mare de Déu dels Àngels, del qual ja se n’han fet més de 50 edicions. Si la festivitat -el 2 d’agost- cau en diumenge, l’aplec se celebra el mateix dia. Si no, se sol celebrar en un diumenge d’agost pròxim a la data, generalment el posterior.
Al barri s’hi arriba a través del camí que neix de l’avinguda d’Europa, situada al polígon industrial Rosanes.