Mines de plom
Mines de plom

Situades en l’àmbit de la serra de l’Ataix, i molt a prop del límit de terme amb Martorell, hi ha un espai industrial singular: les mines de plom. Aquesta explotació minera va ser la segona mina més importat de Catalunya en explotació de plom.
Enfront de la part oriental del Montgoi, es conserven les restes dels edificis de caràcter industrial de la mina de la Compañía Minera Martorellense. Aquest indret, conegut també com l’Argentera, com el seu nom indica, és un lloc on la riquesa mineral ha ofert a l’home un recurs geològic força conegut en aquest sector del terme i de la comarca, el mineral de plom, i més concretament la galena argentífera.
L’explotació minera d’aquest espai va caure en desús al 1963.

Trobareu més informació de les mines de plom en la publicació “L’activitat minera a Castellví de Rosanes i Martorell”, de Sergi Falguera Torres. Centre d’Estudis Martorellencs, 2012

ATENCIÓ

L’accés a les mines de plom està totalment prohibit perquè l’edifici està en ruïnes. L’accés està tancat per l’Ajuntament de Castellví de Rosanes. Respecteu la senyalització i no accediu al recinte ni a l’entorn immediat del mateix.