El territori és un recurs limitat. Si bé el desenvolupament comporta algunes transformacions necessàries, hem de tenir cura de no ser els causants que els seus valors naturals pateixin perjudicis irreversibles. Per això, cal un ús racional, respectuós i sostenible del territori.
Castellví de Rosanes es troba situat a la comarca del Baix Llobregat, al bell mig de la unitat geològica de la serra de l’Ordal i limitant amb el riu Anoia al nord del terme. Tot l’espai natural, la flora i la fauna existent, les rieres, el riu i els boscos, així com l’espai agrícola, mereixen el respecte per part de tothom i la protecció des del punt de vista institucional.
Part del patrimoni natural de Castellví de Rosanes està emparat per les Lleis de Protecció d’espais naturals vigents a Catalunya, concretament pel Pla d’espais d’interès natural de Catalunya (PEIN).
Cal recordar també que Castellví de Rosanes és considerat municipi d’alt risc d’incendis, i per això cal que tothom sigui especialment curós en prevenir focs forestals.

Caminant per Castellví de Rosanes

Castellví de Rosanes és part de l’eix de senders de les carenes de ponent del riu Llobregat, senyalitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat. A la plaça del poble en trobareu un plafó informatiu, que inclou dues rutes circulars per l’entorn de Castellví amb sortida i arribada a la plaça. Trieu la que millor s’adapti a les vostres necessitats i condició física.

Caminada pels boscos de Castellví de Rosanes
Caminada pels boscos de Castellví de Rosanes
Plafó informatiu de l'eix de les carenes de ponent a la plaça del poble
Plafó informatiu de l'eix de les carenes de ponent a la plaça del poble