S’inicia a Catalunya l’etapa de represa i entren en vigor les mesures per prevenir el coronavirus aprovades per la Generalitat

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 00:00

La fase 3 de desescalada ja s’ha donat per finalitzada a Catalunya i des d’avui divendres s’inicia l’aplicació de la nova regulació dissenyada per la Generalitat en l’anomenada etapa de represa.

Així, des de la proppassada mitjanit, queden sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma. No obstant això, seguiran existint certes limitacions per prevenir els contagis i rebrots de coronavirus i s’apel·la a la responsabilitat individual de la ciutadania per seguir les normes de prevenció, com la distància de seguretat entre persones o l’ús de mascareta quan no sigui possible mantenir-la. Igualment cal seguir amb la correcta higiene de mans i amb bones pràctiques com protegir-se al tossir o esternudar. Addicionalment, s’indica que minimitzar els contactes socials diaris evita la multiplicació de possibles cadenes de transmissió.

Pel que fa als locals, fins al 25 de juny s’aplicaran limitacions d’aforament. En els tancats, aquest serà d’un 50% i en els espais oberts, del 75%.

Resum dels aspectes més destacats

(Trobareu en aquesta mateixa pàgina l’enllaç a la normativa complerta)

Distància de seguretat: 1,5 metres entre persones en general.

  • A més, un espai seguretat equivalent a 2,5 metres quadrats per persona, excepte que per la tipologia de l’activitat hi hagi vigents valors més restrictius.

Mascaretes: a partir de 6 anys en endavant.

  • A la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que estigui obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància física interpersonal de seguretat d’1,5 metres entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual.
  • En el transport públic.

Trobades: es permeten reunions i trobades familiars i socials sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments vigents en cada cas. Es considera aglomeració en espais públics el fet de no poder mantenir la distància de seguretat o espai de seguretat equivalent.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:26