Una campanya solidària a Castellví recull fons per comprar tractaments de desparasitació per a infants del Senegal

Dimarts, 7 de juliol de 2020 a les 00:00

Els donatius es vehiculen a través de l’ONGD AlKaria.

Els donatius es vehiculen a través de l’ONGD AlKaria

Una campanya solidària a Castellví de Rosanes recull fons, a través de la venda de gomes decorades per al cabell, per comprar tractaments de desparasitació per a infants del Senegal. Al capdavant d’aquesta iniciativa hi ha la jove castellvinenca Mireia Boix, que l’any passat va dur a terme una campanya similar a través de la venda de polseres solidàries. En aquella ocasió, amb els donatius de les polseres es va poder comprar tractament desparasitari per a uns 200 nens i nenes i fer altres actuacions addicionals en matèria de salut a l’àrea de Bonkonto, en el marc del projecte mèdic que hi desenvolupa l’ONGD Alkaria.

Boix explica que malgrat que el coronavirus ha trasbalsat la programació inicial de campanyes previstes pel maig, les necessitats a la zona de Bonkonto perviuen. Els tractaments de desparasitació són necessaris, així com actuacions davant la malnutrició i les deficiències en el sistema de salut de la zona.

En aquest escenari, i per recollir fons per a aquestes actuacions, Boix va començar a elaborar gomes del cabell decorades amb teles senegaleses i a vendre-les per Instagram. Una altra jove castellvinenca, Laia Robert, també contribueix a aquesta iniciativa. De moment, ja porten desenes d’unitats venudes, a un preu de 6 euros cadascuna, i aquest donatiu es destina íntegrament al projecte d’AlKaria. Les persones interessades en adquirir-ne una poden consultar el compte @africann_hairtie sobre com fer-ho.

Segons que explica Boix, amb tan sols un euro es pot comprar al voltant de dos tractaments de desparasitació, de manera que tota aportació, per petita que sigui, es tradueix en un impacte positiu molt important al Senegal.

L’acció sobre el terreny es durà a terme de seguida que es pugui tornar a viatjar al país africà en condicions de seguretat.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 08:41