Castellví aprova inicialment el projecte per millorar els dos polígons industrials, valorat en 848.000 euros

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 00:00

El consistori ha rebut la subvenció més important en molts anys, 687.000 euros, per finançar bona part d’aquesta actuació.

El ple de l’Ajuntament de Castellví ha aprovat de manera inicial el projecte per a l’arranjament dels dos polígons industrials del municipi, el polígon Rosanes i el de ca n’Abat, que contempla intervencions de millora en aquests espais econòmics per un import de 848.000 euros. Per finançar aquests treballs, el Consistori ha rebut la subvenció més important concedida en molts anys al municipi i que ascendeix a 687.177 euros, atorgats per la Diputació de Barcelona. La resta de diners fins a completar el cost total del projecte vindran de la mà de l’associació empresarial del polígon Rosanes (AEPIR) i de l’Ajuntament. El gruix de la inversió inclosa en aquest projecte d’arranjament anirà a la renovació de la xarxa d’aigua de la part superior del polígon Rosanes i a la xarxa d’hidrants de tot aquest polígon. A Ca n’Abat, la principal millora vindrà de la mà de la instal·lació d’enllumenat públic a l’accés, que actualment no en disposa, seguint un model marcat per l’eficiència energètica i l’increment de seguretat.

L’objectiu d’aquest projecte d’arranjament dels polígons és la millora d’un àmbit tan important com són els serveis bàsics que requereixen les empreses per a un bon funcionament, fet que repercuteix directament la competitivitat dels polígons i el seu posicionament respecte d’altres àrees econòmiques.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, assegura que “aquest projecte és molt important sobretot pel volum de la subvenció que vam rebre. Des de la Diputació de Barcelona es va fer una convocatòria de subvenció per a polígons d’activitat econòmica i nosaltres, conjuntament amb l’associació del polígon industrial, vam treballar per poder demanar aquesta subvenció, i gràcies a això vam rebre la quantitat de 687.000 euros”. Almirall destaca especialment aquesta col·laboració amb AEPIR tant en la definició del projecte com en el finançament de la futura obra, per tal d’incrementar la competitivitat del municipi en el sector industrial.

Pel que fa a l’arranjament previst, pròpiament dit, el regidor assenyala que aquest se centra “sobretot en allò que es refereix al tema d’aigua, boques d’incendi i també un tema de llum, de buscar l’eficiència energètica. Al polígon de ca n’Abat es posaran llums d’energia solar, per exemple”.

En línies generals, es preveu d’una banda la renovació de tota la xarxa d’aigua de la part alta del polígon Rosanes, que funciona per impulsió, amb la instal·lació d’unes noves canonades de més diàmetre. En paral·lel s’instal·laran també nous hidrants en diferents punts. A la zona baixa d’aquest polígon, que a diferència de la part de dalt funciona per gravetat, el gruix d’actuació es concentrarà en la instal·lació d’hidrants. També es faran instal·lacions de vàlvules, connexions entre xarxes i renovació de maquinària annexa al dipòsit.

Pel que fa a l’enllumenat, als accessos als dos polígons s’instal·laran sistemes eficients i intel·ligents que augmentaran el flux de llum quan detecten presència d’usuaris. En el cas de Ca n’Abat, aquesta actuació suposarà a més habilitar per primer cop enllumenat públic a l’accés a aquesta zona industrial. Atesa la naturalesa de l’espai de Ca n’Abat, els fanals que s’instal·lin en aquesta zona seran solars.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:35