El web de l’Ajuntament de Castellví es renova dins del paraigües tècnic de la Diputació de Barcelona

Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 00:00

El portal municipal ha rebut un any més el Segell Infoparticipa de transparència i bones pràctiques de comunicació pública

El web de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes s’ha integrat sota el paraigües tècnic de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’optimitzar els recursos municipals i facilitar el compliment de la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i administració electrònica, entre d’altres. Aquesta integració a la plataforma tècnica de la Diputació de Barcelona suposarà, alhora, un estalvi en costos a l’Ajuntament. En paral·lel, a finals de setembre el portal www.castellviderosanes.cat va rebre novament el Segell Infoparticipa de transparència i bones pràctiques de comunicació pública atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona.
El nou web amb tecnologia de la Diputació de Barcelona destaca sobretot per dos potents mòduls de serveis i tràmits que faciliten a la ciutadania i les empreses fer qualsevol mena de gestió amb l’Ajuntament. En l’apartat de tràmits, per exemple, s’hi ofereix informació detallada, documentació complementària, formularis de sol·licitud i canals de tramitació. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castellví apropa encara més la tramitació electrònica a la ciutadania.
L’estructura dels menús principals s’ha simplificat en la recerca d’una major facilitat de navegació per part de la ciutadania. L’objectiu és que tothom pugui trobar, en pocs clics, la informació que busca d’una manera el màxim d’intuïtiva. A banda, el portal compta amb un potent cercador per ajudar a trobar la informació de les diferents àrees.
Una de les novetats respecte de portals anteriors és l’existència d’un butlletí de notícies digital al qual es podrà subscriure tothom que estigui interessat en rebre les informacions, avisos i actes municipals. El sistema actual de mailing personalitzat s’anirà substituint progressivament pel butlletí digital. Per aquest motiu, les persones que ara estan subscrites al mailing de l’Ajuntament caldrà que es vagin donant d’alta a l’espai web del butlletí per poder-lo rebre.
Una altra novetat, en l’apartat de Seu electrònica, és la creació d’una Finestreta única empresarial (FUE) que agrupa informació i tràmits vinculats a les empreses.
Des de primers d’any, l’Ajuntament de Castellví ha migrat diferents serveis tecnològics cap a la Diputació de Barcelona per aprofitar el suport tècnic que aquesta ofereix sense cost als municipis petits de la província. L’allotjament i manteniment tècnic del portal web ara estrenat serà també a càrrec de la Diputació de Barcelona fins com a mínim el 31 de desembre del 2023. L’Ajuntament, per la seva part, s’encarregarà de l’actualització dels continguts del portal.

Castellví rep un any més el Segell Infoparticipa
El portal www.castellviderosanes.cat ha estat guardonat un any més amb el Segell Infoparticipa de transparència i qualitat de la informació pública que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona als webs dels Ajuntaments.
L’avaluació 2019-2020 ha determinat que el web de Castellví de Rosanes compleix amb el 94% dels indicadors avaluats i que, per tant, renova el Segell de transparència. L’anàlisi del web inclou tant la revisió de la informació sobre els responsables municipals com la dels recursos econòmics de l’Ajuntament, així com altres indicadors vinculats a la gestió pública i a la participació ciutadana.
Enguany, amb motiu de la prevenció del coronavirus, van ser només uns quants els Ajuntaments que van poder ser presents a l’acte de lliurament del Segell, aquells amb el 100% d’indicadors positius.

Darrera actualització: 06.10.2020 | 09:42