Els impostos i taxes municipals quedaran congelats en les ordenances del 2021

Divendres, 6 de novembre de 2020

S’han fet canvis de redactat en alguns dels textos per ajustar-los a les novetats legislatives que hi ha hagut el darrer any

Les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes per al 2021 presentaran poques diferències amb les del 2020, i la majoria dels canvis que tindran seran per adaptar-se a les novetats legislatives que hi ha hagut el darrer any. El ple municipal va donar dilluns el seu vistiplau unànime als nous textos per al pròxim any en un escenari de congelació de tributs. Ara les modificacions provisionals passaran pel corresponent període d’exposició pública abans de poder ser definitives i entrar en vigor l’1 de gener.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va explicar al ple que “aquest any referent a les ordenances a nivell de pagament, per dir-ho alguna manera, no hi ha prevista cap pujada ni baixada dels impostos” i que el que hi ha són “algunes modificacions” en redactats “sobretot en base a adaptar-se a la base de la Diputació de Barcelona”. Aquest és el cas, per exemple, de les ordenances de gestió, inspecció i recaptació, de l’impost de béns immobles, de l’impost de vehicles i de l’anomenada plusvàlua.

En d’altres textos, els canvis no responen als models de la Diputació, sinó que són de tipus operatiu. En l’impost de construccions s’elimina el coeficient específic de piscines perquè s’entén que aquest concepte ja és inclòs en el de construccions auxiliars, que té un valor idèntic; i en l’ordenança número 8, també de matèria urbanística, s’elimina un article que feia referència a recàrrecs perquè aquest tema ha de formar part dels eventuals expedients sancionadors, no de l’ordenança, segons que es va explicar a la sessió.

Darrera actualització: 6.11.2020 | 12:40