L’Ajuntament de Castellví aprova el projecte d’arranjament dels polígons i inicia la contractació de les obres

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 00:00

El valor dels treballs a executar és de més de 848.000 euros, finançats entre la Diputació, el Consistori i l’empresariat

El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat de forma definitiva el projecte d’arranjament dels polígons industrials Rosanes i Ca n’Abat, i també ha donat el vistiplau a l’inici del procediment de contractació de les obres vinculades, pressupostades en 848.568,05 euros, IVA inclòs. El gruix de la inversió d’aquest projecte d’arranjament anirà a la renovació de la xarxa d’aigua de la part superior del polígon Rosanes i a la xarxa d’hidrants de tot aquest polígon. A Ca n’Abat, la principal millora vindrà de la mà de la instal·lació d’enllumenat públic a l’accés, que actualment no en disposa, seguint un model marcat per l’eficiència energètica i l’increment de seguretat.

El projecte d’arranjament es va aprovar inicialment al maig i ara s’aprova de forma definitiva després que, durant el període d’exposició pública, no hi hagi hagut cap al·legació, segons que va explicar l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, al ple. El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va afegir també que el projecte, “per donar tota la informació i màxima transparència” es va facilitar a l’associació empresarial del polígon i al grup municipal de Fem Poble per si volien fer-hi alguna consideració.

Dels 848.568,05 euros en què està pressupostat el projecte i pels quals s’obrirà la licitació, l’Ajuntament compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 687.177 euros per fer front a la part principal de la despesa. Alhora, es preveu que l’associació empresarial del polígon Rosanes (AEPIR) aporti un 5% del cost de l’actuació. La resta de diners fins a completar el cost final de les obres els posarà directament l’Ajuntament del pressupost municipal.

La subvenció que la Diputació de Barcelona ha concedit per a aquest projecte és la més important atorgada a Castellví en molt anys i és fruit d’un important treball previ fet per l’Ajuntament que va permetre poder concórrer amb èxit a la convocatòria de subvencions.

Millorar els serveis per millorar la competitivitat

L’objectiu d’aquest projecte d’arranjament dels polígons és la millora d’un àmbit tan important com són els serveis bàsics que requereixen les empreses per a un bon funcionament, fet que repercuteix directament la competitivitat dels polígons i el seu posicionament respecte d’altres àrees econòmiques.

En línies generals, es preveu d’una banda la renovació de tota la xarxa d’aigua de la part alta del polígon Rosanes, que funciona per impulsió, amb la instal·lació d’unes noves canonades de més diàmetre. En paral·lel s’instal·laran també nous hidrants en diferents punts. A la zona baixa d’aquest polígon, que a diferència de la part de dalt funciona per gravetat, el gruix d’actuació es concentrarà en la instal·lació d’hidrants. També es faran instal·lacions de vàlvules, connexions entre xarxes i renovació de maquinària annexa al dipòsit.

Pel que fa a l’enllumenat, als accessos als dos polígons s’instal·laran sistemes eficients i intel·ligents que augmentaran el flux de llum quan detecten presència d’usuaris. En el cas de Ca n’Abat, aquesta actuació suposarà a més habilitar per primer cop enllumenat públic a l’accés a aquesta zona industrial. Atesa la naturalesa de l’espai de Ca n’Abat, els fanals que s’instal·lin en aquesta zona seran solars.

Darrera actualització: 30.09.2020 | 15:28