Les obres de condicionament del CCR avancen i la part exterior ja està pràcticament enllestida

Dimarts, 28 de juliol de 2020 a les 10:30

Els treballs dels pròxims dies abastaran sobretot actuacions a l’interior de la sala i mesures contra incendis

Les obres de condicionament del CCR, que van començar a finals d’hivern, entren a la part final dels treballs. La zona exterior, la de la pista descoberta, està pràcticament enllestida i els pròxims dies el gruix de les actuacions abastaran sobretot la zona de la sala i els accessos i mesures contra incendis. L’objectiu d’aquesta intervenció ha estat adaptar a la normativa vigent tant la sala i espais annexos com la pista per poder reobrir al públic aquest edifici emblemàtic de Castellví de Rosanes per acollir-hi activitats.

En la zona exterior ja està instal·lat el nou paviment de la pista i s’ha reparat el mur perimetral, d’acord amb l’estudi que va fer la Diputació de Barcelona. També s’han fet nous els lavabos que donen servei a la pista i s’ha instal·lat l’escala de sortida d’emergència que connectarà la sala amb l’exterior. Queden només per fer en aquest espai de la pista la instal·lació de baranes, l’arrebossat d’algunes parts i altres treballs d’envergadura menor.

A l’interior de l’edifici ja s’ha actuat en els lavabos del primer pis. A la planta baixa, s’hi ha construït un bany per a persones amb problemes de mobilitat i s’ha habilitat un accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin accedir a la sala des del C/ Parra.

Els treballs interiors se centraran els pròxims dies en fer un tractament anticorcs a la fusteria de l’entarimat d’escenari. També resten pendents d’instal·lar en breu les mesures contra incendis, com les mànegues d’extinció, les portes ignífugues d’evacuació i els sistemes d’alarma.

El termini màxim per finalitzar els treballs pendents és en la primera quinzena de setembre.

L’esperada remodelació d’un espai emblemàtic

La passada tardor, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’entitat del Centre Cultural i Recreatiu (CCR) van aprovar el contracte que permet a l’Ajuntament arrendar la sala i la pista a l’entitat. Segons el documente signat, a canvi de poder fer ús de la sala gran i la pista durant 15 anys i 8 mesos, l’Ajuntament es fa càrrec les obres necessàries per poder reobrir aquests espais al públic. Aquests treballs d’adequació per a la reobertura són els que ara s’estan duent a terme.

Les obres passen per adequar el recinte del CCR a la normativa actual pel que fa a incendis, instal·lacions elèctriques i accessibilitat, i reparar la pista exterior. En paral·lel es realitzen altres millores de menor envergadura en diferents punts del recinte per completar l’adequació normativa de les instal·lacions i s’instal·laran cortines ignífugues a l’espai de la boca de l’escenari i als finestrals laterals.

Les obres d’adequació del CCR tenen un cost de 173.923,89 euros, IVA inclòs, i són executades per part de l’empresa Montcruma SLU, adjudicatària del concurs públic efectuat per l’Ajuntament. A aquest import s’hi ha d’afegit uns 25.000 euros més en concepte de projectes, direcció d’obra i publicacions a diaris oficials. El gruix del finançament prové d’ajudes que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes rep de la Diputació de Barcelona a través de les Meses de concertació (15.000 euros) i d’altres suports com l’aconseguit el 2018 per import de 102.000 euros, després de l’intens treball de l’Ajuntament davant l’ens provincial per posar de manifest la importància per a Castellví de poder arranjar i reobrir de nou quest espai. La resta d’import fins a cobrir el total de la despesa es finança amb fons propis de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 11:16