LA PLANTILLA DE L’AJUNTAMENT DE CASTELLVÍ ES FORMA PER ATENDRE DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

Dimarts, 21 de gener de 2020

El personal que fa tasques habituals de cara al públic ha realitzat una sessió especialitzada sobre com donar resposta a aquests casos.

El personal de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes que fa de forma habitual tasques de cara al públic ha rebut aquest mes de gener formació especialitzada per atendre eventuals casos de dones víctimes de violències masclistes. Els serveis que han rebut aquesta formació han estat els d’atenció ciutadana i la Guàrdia municipal.

Les sessions formatives les ha impartit Maria Jesús Rodríguez, directora del Servei d’intervenció especialitzada (SIE) del Baix Llobregat, i també hi ha pres part l’advocada Maite Estruch, del SIE, per aclarir al personal municipal dubtes de naturalesa jurídica en l’atenció als casos de dones víctimes de violències masclistes.
La regidora d’Igualtat i de diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, explica que “aquesta formació forma part de les accions vinculades al Protocol integral d’atenció a les víctimes de violències masclistes, que l’Ajuntament de Castellví va aprovar a finals del 2019”.

L’objectiu d’aquest protocol aprovat per l’Ajuntament de Castellví és acordar, ordenar i descriure com cal donar resposta davant de situacions de violències masclistes per part dels i les professionals implicats en l’atenció a les víctimes. L’eina, a part de servir per a l’actuació en casos concrets de violències masclistes, serveix també per a la ciutadania en matèria d’informació i detecció, un doble vessant que s’ha buscat explícitament des de la regidoria d’Igualtat i diversitat sexual i de gènere.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 11:43