Altres activitats

Al terme municipal de Castellví de Rosanes, es manté encara una notable activitat agrícola. La vinya, per la proximitat amb el Penedès, és un conreu estès i que al municipi ha comptat amb una llarga tradició, vinculada especialment a l’elaboració del cava. Actualment, resten tan sols unes caves obertes -Ramon Canals-, situades al nucli antic i que compten amb un important museu sobre el món del vi i el cava obert a visites (concertades). També hi ha presència de conreu d’oliveres i d’arbres fruiters a les planes més properes a l’Anoia.

Molt de l’espai antigament agrícola, i que estava situat en zones de pendent fort, ha quedat cobert pel bosc les darreres dècades, en favor del manteniment dels conreus en les zones més planeres i de fàcil accés.

Dades d’agricultura i massa forestal: a Castellví de Rosanes i ha 1.270 ha de superfície forestal. En l’àmbit agrícola, el municipi compta amb 158 ha de terres llaurades i 2 ha de terres de pastura permanents. Dins dels conreus, 10 ha són de conreus herbacis, 23 ha de fruiters, 7 ha d’olivera i 38 ha de vinya, essent aquest el conreu predominant (dades 2015 departament d’Agricultura). El nucli antic és en un coster, a 1,5 km de la riba dreta de l’Anoia.

En l’àmbit d’activitats vinculades a l’entorn natural, en el terme també s’hi poden trobar propostes relacionades amb l’hípica.

Darrera actualització: 6.05.2020 | 14:08
Darrera actualització: 6.05.2020 | 14:08