EL PROJECTE PER RECONVERTIR L’ANTIGA ESCOLA EN CENTRE SOCIAL I PISCINA D’ESTIU S’APROVA DE FORMA INICIAL

Dijous, 12 de març de 2020

El document estarà 30 dies en exposició pública abans de poder esdevenir definitiu.

El ple municipal de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va donar ahir dilluns al vespre el vistiplau al projecte que haurà de guiar la reconversió de l’antiga escola de Castellví, situada a la part baixa de l’av. Mare de Déu de Montserrat, en un centre social amb piscina. Aquesta reconversió, donada la seva complexitat i la quantitat de diners que s’hi hauria d’invertir –uns 600.000 euros–, s’ha dividit en dues fases per poder anar avançant mica en mica cap a la transformació d’aquest espai. El document s’haurà de sotmetre ara a exposició pública abans de poder esdevenir definitiu.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va explicar al ple que l’actuació “el vam iniciar ara fa gairebé dos anys, en l’anterior mandat, quan vam contractar un arquitecte per fer aquest projecte” i va recordar que “l’equip de govern en el seu moment i ara ha apostat per intentar tenir una piscina municipal a Castellv픓No serà fàcil, perquè el projecte puja molts diners, però creiem que és el punt de partida per intentar buscar recursos tant propis, com de la Generalitat i la Diputació per poder tenir aquest centre social i piscina en el nostre municipi”, va afegir el regidor.

El projecte divideix la transformació de l’espai en dues fases. La primera, que s’ha valorat en poc més de 70.000 euros, consistiria en fer obres d’accessibilitat exterior des del carrer fins a la planta baixa dels dos edificis, rehabilitar la coberta, fer els preparatius per a un futur ascensor i posar xarxa de telecomunicacions d’alta velocitat. Aquesta fase seria la primera en poder-se executar, ja que l’Ajuntament compta amb diners de subvencions que podrien destinar-se a aquestes obres, segons que va explicar Almirall.

La part més complexa i costosa del projecte seria una segona fase, valorada en 537.000 euros, i que implicaria fer el gran gruix d’obres a l’edifici, completar treballs d’accessibilitat, sanejament de façanes i fusteria, il·luminació, arbrat i la construcció de dues piscines (una d’infantil i una altra de recreativa).

Per al regidor d’Hisenda, malgrat la complexitat del projecte, el fet de poder reformar i condicionar l’espai de l’escola vella, “avui poc utilitzat”, i transformar-lo en centre cívic amb piscina permet al municipi “donar-li una utilitat que avui al municipi no la tenim, com és tenir locals socials que serien unes sales polivalents, i a baix adequar-ho amb vestuaris i un petit bar pel tema de la piscina”.

Des del grup municipal de Fem Poble, que es va abstenir en la votació del projecte, la regidora Anna Gil afirmava que “aquest és un projecte molt important per al municipi i hem de mirar-lo més detalladament” del que ho havien pogut fer els dies previs al ple. “Necessitem més temps per revisar-lo”, va afirmar, i va suggerir sobre la part que havien pogut analitzar que “hauríem d’anar més enllà en tema de sostenibilitat” i contemplar plaques solars no només per escalfar aigua, sinó també per generar electricitat.

Primeres actuacions a l’escola vella aquest 2020

El passat mes de gener, l’Ajuntament va posar en marxa les obres fer millores a la coberta i els banys de l’escola vella de Castellví. La millora que s’està duent ara a terme consisteix en una intervenció puntual a la teulada per eliminar les filtracions d’aigua que s’han detectat en diferents llocs del recinte. En paral·lel, i pel que fa als banys, s’adaptaran a la normativa actual i s’eliminaran, on n’hi hagi, les peces de mida infantil.

L’obra de millora de coberta i banys compta amb una subvenció de 49.000 euros de la Diputació de Barcelona, que serveix per cobrir la major part de la despesa.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 08:59