ES TANQUEN LES FONTS PÚBLIQUES COM A MESURA PREVENTIVA SEGUINT LES RECOMANACIONS DE SALUT

Dijous, 26 de març de 2020

Els mesos d’abril i maig hi haurà novetats tributàries amb la rebaixa del cànon de l’aigua i s’amplien els terminis de l’impost de vehicles.

Les fonts públiques d’aigua de Castellví de Rosanes romandran tancades mentre durin les mesures excepcionals de prevenció del coronavirus, seguint les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat. L’Ajuntament de Castellví ha indicat aquest matí a l’empresa Sorea, concessionària del servei d’aigua del municipi, que procedeixi a fer el tancament d’aquestes fonts situades en diferents espais públics. Segons la Generalitat, es recomana fer-ne el tancament perquè són instal·lacions on pot haver-hi contacte amb mans i boca i per aquest motiu s’ha recomanat que no se’n faci ús per minimitzar riscos de contagi.

Mesures tributàries en l’impost de vehicles i el cànon de l’aigua

Atès que la pandèmia del coronavirus té impacte en l’economia de les famílies, i amb l’objectiu d’alleugerir les despeses en període de confinament i aturada de moltes activitats econòmiques, a través de l’Organisme de Gestió Tributària –que s’encarrega dels tributs de molts municipis de la província, entre ells Castellví de Rosanes- s’ha aprovat una pròrroga en els terminis de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM). D’aquesta manera, el període de pagament s’allarga fins al 2 de juny, i els rebuts domiciliats es giraran l’1 de juny.

D’altra banda, i per als mesos d’abril i maig, la Generalitat ha aprovat la reducció del 50% del cànon de l’aigua. Addicionalment, les famílies amb tarifa social veuran com aquesta s’aplica els mesos d’abril i maig a tots els trams, i no només al primer.

S’estan estudiant altres mesures econòmiques per ajudar les famílies, petita empresa i comerç. A mesura que es vagin aprovant, se n’anirà informant la ciutadania.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 13:23