COMUNICAT DE L’ALCALDE DE CASTELLVÍ DE ROSANES, ADRIÀ CAMINO FIDEU (3 D’ABRIL)

Divendres, 3 d’abril de 2020

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes

M’adreço novament a vosaltres, en aquests moments de dificultat, per actualitzar la informació pel que fa a Castellví de Rosanes.

La situació es manté estable; aquesta setmana no hem sigut coneixedors de cap altre cas confirmat de coronavirus al municipi. Dilluns es van començar a dur a terme desinfeccions als llocs més concorreguts de Castellví de Rosanes, especialment a la plaça, on es localitzen la majoria de comerços de primera necessitat i a tots els contenidors del municipi. Aquesta pràctica l’anirem fent de forma continuada, setmana rere setmana.

Segons ens comenten des de la residència, la situació viscuda la setmana passada s’ha estabilitzat. Al llarg del cap de setmana es van poder dur a terme feines de desinfecció que van culminar amb una desinfecció més a fons aquest dilluns, pràctica que segons ens han comunicat, també aniran fent de forma continuada. El centre rep material des de diferents àmbits. Com Ajuntament estem en contacte diari amb la residència i fem tot el possible perquè el material no deixi d’arribar.

Aquests darrers dies s’ha fet una segona ronda de trucades a totes aquelles persones més vulnerables del municipi. Serveis Socials funciona amb normalitat i s’han pogut cobrir totes les necessitats.

Pel que fa al voluntariat, Creu Roja s’està posant en contacte amb totes aquelles persones que es van oferir. Se’ls ha facilitat la informació del curs de prevenció de la COVID-19 a distància i els estan començant a mobilitzar, segons les demandes municipals. D’altra banda, vull fer una menció especial a un grup de persones que estan confeccionant mascaretes a casa. A tots aquests voluntaris i voluntàries en els diferents àmbits els vull donar les gràcies i els vull transmetre tot l’escalf i suport de l’Ajuntament.

Som molt conscients de quina és la situació i de quines conseqüències està tenint, més enllà de la pandèmia. En els moments de dificultat com aquests és quan es fan més patents les possibles deficiències del sistema. És per aquest motiu que estem treballant per buscar fórmules i mecanismes de suport econòmic per poder ajudar a totes aquelles persones que ho necessitin. L’Ajuntament, en ser l’administració pública més propera a les persones, ha de garantir que tots els seus ciutadans i ciutadanes tinguin els mitjans per poder superar les dificultats. En aquest sentit, vull oferir suport de l’Ajuntament a totes aquelles persones que estiguin passant moments de dificultat o que en puguin passar com a conseqüència de la situació actual. No deixarem a ningú enrere.

Ens trobem a la tercera setmana de confinament i no podem oblidar la fatiga psicològica que això comporta. Aquesta fatiga la patim tots, però hem d’intentar mantenir-nos actius. A les xarxes socials estan sorgint tot un seguit d’iniciatives; classes de cuina, esport, cultura, etc. Tot i això, creiem que com Ajuntament hauríem de fer alguna cosa. És per aquest motiu que hem creat una secció a la pàgina web de l’Ajuntament on fem un recull d’activitats i recursos per realitzar a casa. Aquesta secció de la pàgina web l’anirem actualitzant periòdicament amb nou contingut gratuït. Us vull demanar que, si us plau, us mantingueu actius física i psicològicament, perquè us serà d’ajuda per superar aquest tràngol. També vull fer una crida, si algú de vosaltres teniu coneixement d’algun recurs o activitat per poder penjar en aquesta secció o vosaltres mateixos creieu que podeu aportar algun tipus de contingut, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Finalment, vull agrair a tots i totes la paciència que esteu tenint respectant les indicacions de sanitat i el confinament. Sé que és una situació molt difícil en la qual s’han ajuntat moltes coses. Molts hem patit la pèrdua d’algun conegut, familiar o amic; el confinament no sempre és fàcil de portar i la situació econòmica del país ens està afectant a tots, d’una manera o d’una altra. Està essent, possiblement, la situació més difícil que molts de nosaltres hem hagut de patir mai. És en aquests moments on realment veus què és l’important i pel que hem de lluitar, és el moment d’estar més units que mai, amb el veïnat, la família i les amistats, per poder fer front a totes les dificultats que estem vivint. Vull donar tot el meu escalf i suport i el de l’Ajuntament a tots i cadascú de vosaltres. Estem aquí pel que faci falta.

Moltes gràcies,

Adrià Camino Fideu

Darrera actualització: 29.04.2020 | 12:40