ELS I LES AUTÒNOMS AFECTATS PER LA CRISI DEL CORONAVIRUS QUE VULGUIN OPTAR A LES AJUDES DE LA GENERALITAT PODEN DEMANAR-LES DES D’AVUI

Dilluns, 6 d’abril de 2020

L’import màxim de la prestació és de 2.000 euros destinats a activitats o serveis que s’ha decretat que han de tancar aquests dies.

Els treballadors/ores autònoms que estiguin afectats per la crisi del coronavirus perquè s’ha decretat que la seva activitat, servei o espai es tanqués com a mesura de prevenció durant aquestes setmanes, poden optar a la línia d’ajudes que ha obert la Generalitat i que es pot sol·licitar per Internet des d’avui, 6 d’abril. La prestació pot ser de fins a 2.000 euros i caldrà acreditar pèrdues econòmiques involuntàries i dràstiques del març del 2020 respecte del març de l’any passat, entre d’altres requisits (web del departament de Treball).

El pressupost total d’aquesta línia d’ajudes és de 7,5 milions d’euros i s’aniran concedint per ordre d’arribada a les sol·licituds que compleixin els requisits, fins a exhaurir la partida.
Les activitats i serveis potencialment beneficiaris d’aquestes ajudes són aquelles les quals se’n va decretar el tancament pel RD 463/2020 de 14 de març.

Altres mesures per a autònoms/es i empreses

En l’àmbit estatal, autònoms i empreses podran demorar el pagament sense interessos ni recàrrecs de les cotitzacions a la Seguretat Social que s’hagin d’efectuar en els mesos de maig, juny i juliol, fins a sis mesos després. En el cas d’autònoms o empreses que poguessin no tenir dret a aquesta moratòria, també podran demanar l’ajornament al 0,5%.
D’altra banda, les diverses quotes que es paguen a l’abril es podran ajornar, prèvia sol·licitud, a un interès del 0,5% (web ministeri de Treball) en cas d’autònoms i empreses afectats per la situació provocada per la COVID-19. Aquest ajornament s’ha de demanar durant els deu primers dies d’abril.

L’objectiu d’aquestes mesures és afavorir la liquiditat d’empreses i autònoms.

Per a autònoms afectats per les mesures de prevenció del coronavirus, s’estableix també l’opció d’una prestació extraordinària per als dies del mes de març en què hagin pogut quedar afectats pel cessament d’activitat (web de la Seguretat Social).

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:55