ELS ALCALDES DEL BAIX LLOBREGAT NORD S’AGRUPEN EN UNA MESA DE COORDINACIÓ DURANT L’EMERGÈNCIA PEL CORONAVIRUS

Dimecres, 8 d’abril de 2020

Castellví hi ha estat present des de la primera trobada, que va tenir lloc dissabte.

Els alcaldes del Baix Llobregat Nord, juntament amb representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat, han posat en marxa una mesa de coordinació de l’emergència sanitària causada pel coronavirus. La primera trobada per definir aquesta iniciativa va tenir lloc dissabte per videoconferència i va comptar amb la presència de l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino. Avui dimecres ha tingut lloc la segona reunió, també per videoconferència, i la pròxima està prevista per primers de la setmana vinent. L’objectiu és avaluar conjuntament la situació, recollir el màxim d’informació per a la presa de decisions i coordinar actuacions entre els vuit municipis participants amb el suport comarcal i de professionals de l’àmbit sanitari, ja que els Ajuntaments són la primera línia de resposta i d’atenció a la ciutadania.

L’alcalde, Adrià Camino, assenyala que “els nostres pobles tenen moltes connexions, la nostra ciutadania sempre ha creat xarxes entre els diferents pobles del Baix Llobregat Nord. Sembla el pas lògic que els nostres Ajuntaments treballin de forma conjunta davant d’aquesta emergència sanitària” i afegeix que “aquestes reunions ens permeten tenir una visió de conjunt del territori, compartir mesures i propostes i poder donar-nos suport en aquests moments de gran dificultat”.

La reunió inicial de dissabte va comptar amb la participació dels alcaldes de Martorell –Xavier Fonollosa-, Sant Esteve Sesrovires –Enric Carbonell-, Esparreguera –Eduard Rivas-, Olesa –Miquel Riera-, Sant Andreu de la Barca –Enric Llorca- i Castellví –Adrià Camino-, a més de quatre representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat encapçalats per la seva presidenta, Eva M. Martínez. Avui s’hi han sumat també els alcaldes d’Abrera –Jesús Naharro- i Collbató –Miquel Solà-, i està prevista la presència en pròximes trobades de representants i/o personal tècnic de l’Hospital de Martorell, el Servei Català de la Salut i el SEM (emergències mèdiques).

Tots els municipis que participen en aquesta mesa de coordinació tenen com a centre de referència l’hospital de Martorell. Les reunions seran d’entrada setmanals, però se’n podran fer més sovint si es considera necessari.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:38