COMUNICAT DE L’ALCALDE DE CASTELLVÍ DE ROSANES, ADRIÀ CAMINO FIDEU (8 DE MAIG)

Divendres, 8 de maig de 2020

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes

M’adreço novament a vosaltres per actualitzar la informació del nostre municipi.

La situació a Castellví de Rosanes es manté estable; segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), en els últims quinze dies hi ha hagut dos casos més de COVID-19 que se sumen als set casos confirmats les primeres setmanes de l’emergència sanitària. Tot i això, som el poble amb menys casos de COVID-19 i un dels que té la taxa més baixa del Baix Llobregat. Aquesta realitat és deguda a la idiosincràsia del nostre municipi i a l’esforç que tots i totes hem fet complint un confinament estricte i per això teniu el meu més sincer agraïment.

Aquesta setmana ha començat el període de desconfinament progressiu, encara que en la nostra regió sanitària es prorroga la fase 0 una setmana més. Fa sis setmanes que estem confinats, arriba el bon temps i tenim l’esperança que es comença a normalitzar la situació. Tots tenim moltes ganes de sortir al carrer, fer esport a l’aire lliure i veure els nostres familiars i amics. Tot i això, no ens podem confiar i no hem d’oblidar que la lluita contra l’epidèmia encara segueix. El personal sanitari continua a primera línia i la millor manera d’agrair el seu esforç incommensurable és ser prudents i responsables. Hem fet un bon confinament, ara toca fer un bon desconfinament.

La setmana vinent començarem la distribució de mascaretes de cotó a tota la població. Aquesta iniciativa municipal només ha estat possible gràcies, un cop més, a un grup de voluntariat que ha cosit més de 2.000 mascaretes en un temps rècord. Vull transmetre el meu agraïment i el de l’Ajuntament a totes i cadascuna de les persones que han participat en aquesta iniciativa.

Ens trobem en uns moments excepcionals i ens hem d’adaptar a aquesta nova normalitat. Aquesta emergència sanitària i les seves conseqüències socioeconòmiques estan comportant un canvi de paradigma i s’ha posat de manifest la necessitat de canviar les nostres prioritats; per avançar ens hem d’adaptar a la nova situació.

Des de l’àmbit municipal estem treballant en el reordenament del nostre pressupost municipal per poder fer front a aquesta crisi econòmica. L’adaptació als nous temps comporta prendre decisions importants i refer les nostres prioritats. Com molts ja sabeu, hem hagut d’ajornar la Festa Major de Sant Isidre a finals de setembre, fusionant-la amb la Festa de Sant Miquel. També hem decidit destinar 10.000 €, que inicialment estaven previstos per la Festa Major, a crear noves línies d’ajuts. Això comportarà tenir una Festa Major més austera, però tenim la ferma convicció que s’ha de prioritzar la situació socioeconòmica del nostre municipi i ajudar a la nostra ciutadania en tot el que puguem. En aquest sentit, la nostra voluntat és la de reforçar la partida pressupostària del reglament de prestacions econòmiques de caràcter social amb els diners que facin falta per cobrir les necessitats dels nostres veïns i veïnes.

És responsabilitat de l’Ajuntament donar suport a la ciutadania en els moments difícils, però s’ha de ser molt curós amb els diners públics. És per aquest motiu que mantenim una escolta activa amb les empreses del polígon i amb els autònoms/es i comerços del nostre municipi. Aquesta setmana hem activat a la pàgina web de l’Ajuntament un formulari per poder recollir dades que ens ajudaran a conèixer la realitat socioeconòmica del nostre teixit productiu. D’altra banda, des de Serveis Socials s’estan canalitzant totes les demandes d’ajudes a les famílies del municipi que ho necessiten. Aquesta informació ens permetrà poder definir quin és el problema i podrem donar una resposta precisa, eficient i efectiva a les necessitats reals dels nostres ciutadans i ciutadanes.

En un altre nivell, i amb voluntat de coordinació i cooperació, estem treballant estretament amb organismes supramunicipals per posar en marxa plans de desenvolupament econòmic territorials per pal·liar les conseqüències socioeconòmiques de l’emergència sanitària.

Finalment, vull agrair-vos a tots i totes una vegada més l’esforç i la comprensió que heu tingut aquestes darreres setmanes. Aquestes situacions complexes ens ajuden a créixer personalment, ho hem pogut comprovar amb totes les iniciatives veïnals de voluntariat que han anat sorgint; també estem més units/des i connectats/ades que mai. Aquesta situació que hem patit ens ha enfortit personalment i ha enfortit les nostres relacions d’amistat, familiars i venials. Ha estat molt difícil, però a poc a poc ens en sortirem.

Darrera actualització: 8.05.2020 | 20:01