ELS TRÀMITS MÉS HABITUALS AMB L’AJUNTAMENT, COM ELS DE PADRÓ, ES PODEN FER EN LÍNIA LES 24H DEL DIA

Divendres, 15 de maig de 2020

La instància genèrica segueix essent el més utilitzat, però hi ha nombrosos tràmits disponibles de diferents àmbits.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes, a través de l’apartat Seu electrònica del web municipal, té disponible un ampli catàleg de tràmits en línia que es poden fer des de casa les 24 hores, entre ells alguns tan habituals com la instància genèrica o els tràmits de padró. També hi ha altres gestions possibles relacionades amb casaments civils i activitats, entre d’altres.

En la situació actual, i amb les mesures vigents per prevenir el coronavirus, aquest és un sistema molt pràctic per poder fer tràmits amb total comoditat i amb la mateixa validesa que si es fessin en persona a l’Ajuntament. En cas de no trobar el tràmit concret que busquem, es pot utilitzar la instància genèrica i adjuntar-hi la documentació del tràmit que volem fer.

Per accedir a alguns dels tràmits cal utilitzar identificació digital, i la manera més senzilla de fer-ho és a través de l’IdCat mòbil, que es pot activar des del mateix portal, en a penes cinc minuts i tenint a mà el DNI, la targeta sanitària i el mòbil. Un cop activat, aquest identificador digital serveix per fer nombrosos tràmits d’enviament i rebuda de documents amb l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i també amb d’altres municipis o amb la Generalitat, per exemple.

Si alguna persona té dubtes de com activar l’IdCat mòbil per fer algun dels tràmits, pot adreçar-se a l’Ajuntament per telèfon en horari d’atenció al públic.

En el cas de persones jurídiques (empreses, associacions, etc.) els tràmits electrònics són obligatoris per qualsevol supòsit des de ja fa un temps.

El portal de tràmits en línia de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, a través de la plataforma e-Tram, funciona des de fa gairebé una dècada i mica en mica s’hi han anat incorporant noves funcionalitats.

Darrera actualització: 17.05.2020 | 12:30