L’ÚS DE MASCARETES SERÀ OBLIGATORI A PARTIR DE DIJOUS 21 DE MAIG DE 6 ANYS EN ENDAVANT

Dimecres, 20 de maig de 2020

Es pot fer ús de qualsevol tipus de mascareta, preferentment higèniques o quirúrgiques, i cal que tapin nas i boca.

L’ús de mascaretes serà obligatori a partir del dijous 21 de maig per a totes les persones de 6 anys en endavant a la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’us públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de com a mínim dos metres. Per als infants de 3 a 5 anys, l’ús de mascareta és recomanat però no obligatori. L’ordre ministerial que així ho fixa ha sortit publicada avui dimecres al Boletín oficial del estado (BOE).

S’entendrà que aquesta norma es compleix mitjançant l’ús de qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca. En tot cas, es compliran les indicacions de les autoritats sanitàries pel que fa al seu ús.

Malgrat l’obligatorietat de dur mascaretes ens els casos abans descrits, cal seguir complint les mesures de distanciament físic, higiene de mans i altres precaucions fixades per les autoritats sanitàries.

Algunes excepcions

L’ús de la mascareta no serà exigible, però, en persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui agreujar per l’ús de la mascareta. Tampoc si el seu ús resulta contraindicat per motius de salut justificats, o que per la situació de discapacitat o dependència, la persona presenti alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.
No caldrà dur mascareta mentre es facin activitats que, per la pròpia naturalesa d’aquestes, sigui incompatible l’ús de mascareta (menjar i beure, per exemple), ni quan concorrin causes de força major o situació de necessitat. 

Darrera actualització: 21.05.2020 | 09:12