CASTELLVÍ DE ROSANES ENTRA AVUI DILLUNS 25 DE MAIG A LA FASE 1 DEL DESCONFINAMENT

Dilluns, 25 de maig de 2020

Cal seguir mantenint les mesures d’higiene de mans i distància interpersonal, i l’ús de mascarets.a en espais públic

 

Des d’avui dilluns, 25 de maig, Castellví de Rosanes entra a la fase 1 de desconfinament i es permetran algunes activitats més que les setmanes anteriors.

No obstant això, és important no relaxar les mesures de distanciament interpersonal i higiene de mans, i recordeu l’obligatorietat de l’ús de la mascareta al carrer i en espais i llocs d’ús públic quan no es pugui mantenir la distància de dos metres entre persones. L’obligatorietat de la mascareta és de 6 anys en endavant si no hi ha cap raó mèdica que ho impedeixi.

La mascareta també és obligatòria al transport públic i en cas que dues persones que no conviuen vagin al mateix vehicle (consulteu a les preguntes freqüents els límits en l’ocupació de vehicles en cas de no convivents).

Principals novetats de la fase 1 respecte la fase 0 avançada:

  • Es permeten trobades de fins a 10 persones en cases o bé espai públic i a qualsevol hora. S’ha de mantenir la distància de dos metres entre persones o utilitzar mascareta.
  • Es pot circular dins la mateixa regió sanitària, però es recomana fer-ho només si és imprescindible.
  • Les terrasses poden obrir amb la meitat de les taules, que han d’estar a un mínim de 2 metres entre elles i amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.
  • Entre clients, s’hauran de desinfectar taules i cadires i qualsevol altra superfície de contacte.

Altres novetats a tenir presents:

A diferència de les setmanes anteriors, els menors de fins a 13 anys ja poden sortir amb més d’una persona adulta del domicili.

La sortida diària per passejar o fer esport de 14 anys en endavant es permet en grup de fins a 10 persones no convivents. Mantingueu la distància de 2 metres entre persones no convivents.

En la fase 1 també es permet la reobertura parcial de terrasses de bar. Si com a clients/es aneu a una terrassa, tingueu present el següent:

  • Màxim grups de 10 persones per taula o agrupació de taules
  • Seguiu les indiacions del personal del local
  • Eviteu elements compartits (cartes, setrilleres, etc.)
  • Eviteu el contacte físic
  • Netegeu-vos les mans en entrar i sortir del lavabo, en arribar i marxar de la terrassa.

En aquesta pàgina podreu consultar també la informació detallada sobre la fase 1 i els dubtes més freqüents amb les corresponents respostes als enllaços adjunts.

 
Darrera actualització: 26.05.2020 | 08:17