L’AJUNTAMENT DE CASTELLVÍ REFORÇA DIFERENTS PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES DESTINADES A AJUDES A L’ECONOMIA LOCAL I LES FAMÍLIES

Dimarts, 2 de juny de 2020

El primer ple telemàtic de la història del municipi va aprovar un paquet de modificacions de crèdit amb la mirada també posada en projectes de futur.

 

El primer ple telemàtic de la història de Castellví de Rosanes, celebrat divendres passat al vespre, va servir per aprovar un paquet de modificacions de crèdit que permetran, entre d’altres aspectes, reforçar amb uns 37.000 euros diferents partides destinades a ajudar l’economia local i les famílies de Castellví, especialment pel que fa a les conseqüències socioeconòmiques causades per la COVID-19. En paral·lel, es van aprovar d’altres canvis pressupostaris lligats a projectes i actuacions de futur per a Castellví de Rosanes en matèria de transformació d’equipaments i millora de l’eficiència ambiental dels serveis.

L’alcalde, Adrià Camino ressalta que “aquesta situació d’excepcionalitat ens ha obligat a fer una reordenació de les nostres prioritats, del pressupost i de la nostra planificació estratègica. Creiem fermament que les circumstàncies requereixen que l’Ajuntament estigui al costat dels veïns i veïnes, i aquestes modificacions de crèdit fan del pressupost 2020 el més social de la història de Castellví de Rosanes”. El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va ser l’encarregat de presentar aquest punt al ple i va destacar també la importància d’aquests canvis en el pressupost municipal 2020. Per a Almirall, “aquesta modificació de crèdits potser és de les més importants que hem fet i que farem aquesta legislatura”.

Entre les modificacions aprovades, n’hi ha també una que l’Ajuntament de Castellví farà servir per saldar tots els deutes amb els bancs i deixar els comptes municipals lliures de crèdits bancaris.

La modificació de crèdits es va aprovar per unanimitat de tots els regidors i regidores de la corporació.

Gairebé 37.000 euros addicionals per a l’economia local i les famílies

El primer gran canvi aprovat pel ple és el trasllat de 10.000 euros des de la partida d’activitats festives cap a la de promoció econòmica, que es destinen a finançar una nova línia d’ajudes per al manteniment i represa de les activitats comercials i la petita economia local. Les bases que regiran aquest ajuts, el ple les va aprovar també en la mateixa sessió.

La segona modificació pressupostària, orientada al suport a les famílies, és l’increment d’un global de 5.500 euros en dues línies d’ajudes en matèria d’educació. Per una banda, la línia de beques d’estudis no obligatoris s’incrementa en 3.000 euros i tindrà un total de 10.000 euros de fons per ajudar els i les joves estudiants de Castellví de Rosanes. De l’altra, els diners destinats a les ajudes per a llibres de text s’incrementen fins arribar a un total de partida de 5.500 euros (2.500 més que la previsió inicial).

A més a més, per atendre aquelles necessitats bàsiques de les famílies que es trobin en situacions de dificultat en el seu dia a dia, 21.420 euros del romanent de tresoreria es traslladen a la partida de Serveis Socials. Així, es reforça la quantitat de diners en el marc del reglament de prestacions econòmiques de caràcter social, que permet ajudar les famílies amb menys recursos i/o dificultats sobrevingudes a accedir a alimentació, béns i subministraments bàsics, habitatge, etc..

Amortització total de l’únic crèdit bancari de l’Ajuntament

Dins de les modificacions de crèdit aprovades pel ple, n’hi ha una especialment significativa, perquè permetrà eliminar l’únic crèdit bancari que té actualment l’Ajuntament de Castellví de Rosanes. Per fer-ho, s’hi destinaran 105.000 euros del romanent de tresoreria. D’aquesta manera, aquest 2020 l’Ajuntament quedarà lliure, per primer cop en molts anys, de deutes amb els bancs i de cara al 2021 tindrà major llibertat per utilitzar el romanent de tresoreria. Actualment, amb el crèdit encara vigent, la llei condiciona el destí dels estalvis municipals.

Transformació d’equipaments i millores en serveis

El tercer gran bloc de modificacions de crèdit aprovat està destinat a millores en diferents espais del municipi, a transformació d’equipaments i a incrementar l’eficiència ambiental dels serveis. I la majoria de les modificacions pressupostàries d’aquest bloc venen motivades per l’obtenció de subvencions.

En aquest grup, s’hi compten els fons destinats a la redacció del projecte i l’execució de dos miradors a Castellví en el marc de la iniciativa ‘7 miradors de les vies blaves i Montserrat’ impulsada des del Consorci de Turisme del Baix Llobregat (45.786,90 euros).

També es van consignar al pressupost les subvencions rebudes per la Generalitat per tal de fer més eficient la xarxa d’aigua del carrer de Tarragona (60.000 euros) i per a la transformació de l’escola vella en Centre social amb piscina (39.708 euros). Per a aquest darrer projecte, s’hi van destinar també 32.000 euros més provinents de la partida de vies públiques.

Darrera actualització: 2.06.2020 | 18:25