L’AJUNTAMENT DE CASTELLVÍ APROVA UNA NOVA LÍNIA D’AJUDES PER AL COMERÇ, ESTABLIMENTS I SERVEIS DAVANT LES CONSEQÜÈNCIES DEL CORONAVIRUS

Dimecres, 3 de juny de 2020

S’ofereix suport a autònoms/es i petits negocis per cobrir despeses corrents habituals i d’implantació de mesures per prevenir la COVID-19.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat una nova línia d’ajudes adreçada al manteniment i represa de les activitats comercials i altres serveis de proximitat del municipi que han hagut de tancar o reduir la seva activitat com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus. El suport -que s’adreça a comerços, establiments, autònoms/es i petits negocis- està pensat per ajudar a sufragar les despeses corrents que s’han hagut de seguir pagant malgrat la reducció de l’activitat o el tancament de l’establiment, i a la implantació de mesures per prevenir la COVID-19 per poder seguir treballant, com mampares o EPI, per exemple. Les bases, aprovades per unanimitat del ple, s’exposaran al públic durant aquest mes de juny abans de poder ser definitives i obrir, en pròximes setmanes, la convocatòria.

L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, va explicar al ple el perquè d’aquest ajut: “aquesta crisi sanitària ha comportat o comportarà unes conseqüències que encara no som del tot conscients de fins on poden arribar. Però ara, després de tot aquest temps que ha passat, és quan comencem a veure aquestes conseqüències i a patir-les”. Camino va fer palès que des de l’Ajuntament es va fer una enquesta als establiments i autònoms de Castellví per avaluar l’impacte de la COVID-19. D’altra banda, l’Associació catalana de municipis (ACM) va proposar als ajuntaments un model de bases adreçades al comerç i serveis de proximitat. A partir d’aquí, “vam agafar les bases reguladores de l’ACM juntament amb la informació que ens va donar l’enquesta” per poder definir les bases dels nous ajuts, va afegir l’alcalde.

Als ajuts per a comerç, serveis i establiments s’hi destinen 10.000 euros que, durant el mateix ple, es van treure de la partida de festes per passar-los a Promoció econòmica. “És un petit ajut que nosaltres com a Ajuntament creiem que hem de donar. Hem d’entendre que som un Ajuntament petit i tenim el que tenim, però almenys volem aportar el nostre granet de sorra per fer que el petit comerç i la petita economia del municipi resisteixi el que està per venir”, va indicar l’alcalde.

Les bases d’aquesta ajuda fixen uns barems de puntuació a partir dels quals es determinen els imports a rebre, que poden anar dels 200 als 500 euros. Aquesta fórmula de puntuació en funció de la situació del negoci s’ha previst, segons Camino, perquè “no volíem fer un ajut universal petit que no ajudés a ningú. Volíem ser molt precisos i molt curosos”.

Des del grup municipal Fem Poble-ERC, la regidora Anna Gil va preguntar pel qüestionari municipal, per si s’havia previst ampliar la dotació de 10.000 euros per aquests ajuts, en cas que quedés curta, o es tenia previsió d’altres suports, i va indicar que “esperem que aquestes bases siguin realment efectives i ajudin a les persones i serveixin per reactivar l’economia aquí a Castellví”.

En resposta a aquestes preguntes, l’alcalde va assenyalar que un total de 13 autònoms/es i establiments van respondre l’enquesta i, quant a les previsions de futur, que aquest “és un primer ajut. Si aquesta situació es prolonga més del normal, hem de seguir donant suport no només al comerç, sinó també a les persones; per això hem d’estar preparats en tot moment”.

La regidoria de Promoció Econòmica, en paral·lel, està en contacte amb el sector industrial local per veure quines són les necessitats en aquest àmbit i poder establir, segons es necessiti, altres vies de suport municipal adreçades a les empreses més grans de Castellví de Rosanes.

Bases

En breu trobareu les bases reguladores publicades al tauler d’anuncis. Romandran exposades durant 20 dies hàbils. Posteriorment, i un cop les bases ja siguin definitives, s’obrirà la convocatòria per demanar els ajuts.

Darrera actualització: 3.06.2020 | 15:34

Enllaços