Les ajudes per a llibres de text podran arribar fins a 150 euros i s’incrementa el suport a les famílies amb menys renda

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 00:00

S’hi destinen un total de 5.500 euros del pressupost municipal 2020, 2.500 més del previst inicialment.

Les ajudes per a llibres de text i material didàctic per al curs 2020-2021 podran arribar a fins als 150 euros d’import màxim (davant dels 30 euros d’import màxim d’anys anteriors) i donaran més suport a les famílies amb menys renda. El ple municipal ha aprovat les bases que regiran enguany les ajudes per a llibres de text, que han deixat de ser universals per poder destinar més recursos a aquelles famílies que ho necessiten més. En paral·lel, s’han incrementat també els diners destinats a aquesta línia d’ajuts i passen dels 3.000 euros previstos inicialment al pressupost a 5.500 euros.

A les ajudes hi podran optar els i les escolars empadronats/ades a Castellví de Rosanes que hagin nascut entre 2004 i 2017 i que cursin estudis d’educació infantil de segon cicle, primària i ESO en centres públics o sostinguts amb fons públics. Les ajudes s’atorgaran en funció del nivell de renda de les famílies –tal com ja es fa amb altres suports, com la beca d’estudis no obligatoris- i podran oscil·lar entre 30 i 150 euros, en funció de la situació familiar.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, assenyala que “aquest any s’ha incrementat la quantitat de diners destinada a ajudes de llibres i s’ha optat perquè no siguin universals perquè creiem que ens aquests moments s’ha de poder ajudar amb més diners les famílies, però sobretot ajudar més a les que més falta els fa. El principi d’equitat és important”. Així, doncs, “l’ajuda mínima que es podrà donar aquest any és de 30 euros, que és la quantitat màxima d’anys anteriors, i les famílies que més ho necessitin podran arribar a rebre 150 euros”, explica la titular de Benestar Social, que afirma que aquestes bases d’ajudes “son vives i any a any s’aniran ajustant a la realitat de les famílies de Castellví”.

Les bases aprovades per ple es portaran a exposició pública abans de poder esdevenir definitives. La convocatòria per demanar aquest ajuts s’obrirà quan aquest tràmit d’exposició i validació final ja hagi acabat.

Bases

En breu trobareu les bases reguladores publicades al tauler d’anuncis. Romandran exposades durant 20 dies hàbils. Posteriorment, i un cop les bases ja siguin definitives, s’obrirà la convocatòria per demanar els ajuts.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 10:17