L’enllumenat de la rotonda d’entrada al nucli antic es passa a tecnologia led i consumirà un 80% menys

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

L’actuació permetrà un estalvi tant ambiental com econòmic.

La rotonda d’accés al nucli antic de Castellví de Rosanes des de la C-243b compta des d’avui amb una nova il·luminació de tecnologia led, que permetrà reduir el consum d’electricitat gairebé un 80% en aquest punt del municipi amb el consegüent estalvi ambiental i econòmic. La substitució de les antigues llumeneres per les de led s’ha fet durant aquest matí.

Les antigues llumeneres tenien un consum anual de 5.256 kW/h, que amb les noves passarà a ser de 1.077 kW/h, un 79,50% menys. La potència, gràcies al canvi de tecnologia, també s’ha reduït, i ha passat d’un total de 1.200W en llumeneres antigues a 246W en les actuals. Aquests llums estan encesos gairebé 4.400 hores cada any.

Els treballs els ha dut a terme l’empresa Ferrovial, adjudicatària del contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Castellví de Rosanes.

La substitució de les llumeneres ha comportat petites afectacions de trànsit en aquest punt –prèvia autorització de la Diputació de Barcelona, titular de la carretera- per tal de situar-hi la maquinària elevadora que ha calgut fer servir fins arribar a la part alta de la columna de llum, al centre de la rotonda, i el subministrament de peces a canviar.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 10:21