Castellví de Rosanes entra avui 8 de juny a la fase 2 del desconfinament

Dilluns, 8 de juny de 2020

Cal seguir mantenint les mesures d’higiene de mans i distància interpersonal, i l’ús de mascareta en espais públics.

Des d’avui dilluns, 8 de juny, Castellví de Rosanes entra a la fase 2 de desconfinament i es permetran algunes activitats més que les setmanes anteriors.

No obstant això, és important no relaxar les mesures de distanciament interpersonal i higiene de mans, i recordeu l’obligatorietat de l’ús de la mascareta al carrer i en espais i llocs d’ús públic quan no es pugui mantenir la distància de dos metres entre persones. L’obligatorietat de la mascareta és de 6 anys en endavant si no hi ha cap raó mèdica que ho impedeixi.
La mascareta també és obligatòria al transport públic i en cas que dues persones que no conviuen vagin al mateix vehicle.

Principals novetats de la fase 2 respecte la fase 1:

  • Es permeten trobades de fins a 15 persones en cases o bé espai públic. S’ha de mantenir la distància de dos metres entre persones o utilitzar mascareta en cas que no sigui possible mantenir l’esmentada distància.
  • Es pot circular dins la mateixa regió sanitària sense limitació d’horari (Barcelona ciutat i regions sanitàries metropolitana nord i sud), però es recomana fer-ho només si és imprescindible.
  • Les vetlles i llocs de culte amplien aforament. Els casaments estan permesos amb determinades condicions.
  • Es poden reobrir les piscines recreatives i les platges per a bany i prendre el sol, amb mesures de seguretat i distància de seguretat entre persones. Si aneu a la platja, dins de la mateixa regió sanitària, informeu-vos amb l’Ajuntament corresponent dels controls d’aforament, aparcament i altra normativa.
  • Es pot anar a la segona residència sempre que aquesta sigui a la mateixa regió sanitària que la del propi domicili.
  • En els vehicles particulars no hi ha límit d’ocupació sempre que les persones visquin en el mateix domicili. Si no, el límit és de dues persones amb mascareta per fila de seients i amb màxima distància entre elles.
  • Cines i teatres poden reobrir amb aforament limitat a un terç i butaca preassignada. Ús de mascareta obligatori.
  • Es permet la visita a determinades residències i habitatges tutelats, observant diferents mesures de prevenció i amb cita prèvia. Consulteu a cada centre si és possible encara o no la visita dels/les vostres familiars.

En el cas de la reobertura de les escoles i centres docents, consulteu les condicions i normativa amb el centre. L’assistència és voluntària, ja que el curs finalitzarà telemàticament.
Escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes (enllaç extern) 

En la fase 2 també hi ha novetats en els establiments de restauració.

  • En terrasses a l’aire lliure, l’ocupació pot ser de fins al 50% (respecte llicència municipal), amb un màxim de 15 persones per taula o grup de taules, respectant la distància mínima de seguretat.
  • En l’interior dels establiments, l’ocupació pot ser d’un màxim del 40% (respecte llicència municipal). Preferentment amb reserva prèvia de les taules. Tal com passa amb les terrasses, les taules han d’estar separades entre elles 2 metres. No es pot consumir a la barra.

Si com a clients/es aneu a un establiment de restauració, tingueu present el següent:

  • Seguiu les indicacions del personal del local
  • Eviteu elements compartits (cartes, setrilleres, etc.)
  • Eviteu el contacte físic i mantingueu la distància.
  • Netegeu-vos les mans en entrar i sortir del lavabo, també en arribar i marxar.

En aquesta pàgina podreu consultar també la informació detallada sobre la fase 2 i els dubtes més freqüents amb les corresponents respostes als enllaços adjunts.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 10:26