Les ajudes per a estudis no obligatoris amplien els llindars de renda per donar suport a més joves

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 00:00

El pressupost 2020 hi destina un total de 10.000 euros, 3.000 més que en la convocatòria 2019.

Les ajudes municipals per a joves adreçades a donar suport a la realització d’estudis no obligatoris presenten, aquest 2020, importants novetats a les bases pensades perquè més nois i noies puguin beneficiar-se d’aquest suport. Per una banda, s’incrementen els llindars màxims de renda familiar per tal que un major nombre de llars puguin tenir-hi accés. De l’altra, s’incrementa l’import màxim de l’ajuda per a transport i, finalment, la partida destinada a aquesta línia d’ajudes passa dels 7.000 euros previstos inicialment al pressupost fins a un total de 10.000 euros.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, explica que “els canvis efectuats aquest any han estat amb la voluntat que més famílies puguin accedir a les beques. Per a nosaltres és una prioritat la igualtat d’oportunitats en l’educació” i amb els canvis efectuats, per exemple, ens els llindars màxims de renda “hi podran accedir moltes més famílies”.

La convocatòria per demanar aquestes ajudes no s’obrirà fins d’aquí unes setmanes, després del preceptiu tràmit d’exposició pública de les bases. Hi podran optar nois i noies nascuts entre el 1990 i el 2004 (inclosos) que estudiïn batxillerat, cicles formatius, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, d’idiomes, cursos d’accés a la formació professional o estudis universitaris, entre d’altres.

Les bases del 2020 situen el llindar màxim de renda per a famílies d’una persona en 26.600 euros, i per a les famílies de sis persones, en 66.500 euros.

Alhora, i pel que fa a la modalitat de transport, les ajudes passen d’un màxim de 300 euros a un màxim de 500 euros. Segons la regidora, aquesta modificació respon al fet que “els darrers anys, hem observat que en la majoria de casos la despesa del transport era superior a la de la formació, i vam veure necessari reforçar aquest punt”.
Enguany, a més, ateses les circumstàncies derivades de la crisi causada per la pandèmia de la COVID-19, s’aplicarà una bonificació a famílies que hagin estat afectades per un ERTO, tancament d’activitat o una reducció dràstica dels ingressos (bonificació aplicable un cop comprovat que no se supera el nivell màxim de renda per a cada cas). Aquest criteri de bonificació s’afegeix als ja existents de famílies monoparentals/monomarentals, nombroses o famílies amb algun membre en situació de discapacitat igual o superior al 33%.

Les bases, segons Castellanos Núñez, són vives i cada any s’aniran adaptant a la realitat del municipi.

Des del grup municipal Fem Poble-ERC, el regidor Joan Carles Ventura va valorar positivament l’increment de la partida i també del llindar màxim de renda, perquè donada la situació actual, “com a més famílies se’ls pugui donar un cop de mà, millor”.

Bases

En breu trobareu les bases reguladores publicades al tauler d’anuncis. Romandran exposades durant 20 dies hàbils. Posteriorment, i un cop les bases ja siguin definitives, s’obrirà la convocatòria per demanar els ajuts.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 10:58