Castellví aprova el conveni amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per als miradors de Montserrat

Dimecres, 17 de juny de 2020

Se’n crearan dos al municipi i es preveu que estiguin llestos d’aquí aproximadament un any.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat el conveni amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat que ha de fer possible la creació de dos miradors al municipi en el marc del projecte ‘7 Miradors de les Vies Blaves i Montserrat’. Aquests miradors s’han previst a les set localitats del Baix Llobregat més properes a la muntanya de Montserrat, i formen part del Pla de foment turístic de les Vies Blaves al Baix Llobregat. El finançament del projecte prové íntegrament d’una subvenció concedida pel departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat que va demanar el Consorci de Turisme.

Els miradors de Castellví, tal com ja s’havia anunciat la tardor passada, seran a la zona del nucli antic i al bosc municipal. El primer estarà situat a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, just a l’entrada del nucli antic, aprofitant el desnivell natural del terrenyen en aquest punt i a la zona on ara mateix ja hi ha un banc que mira a Montserrat. El segon serà a la finca de bosc municipal, arran del camí ample que enllaça amb la C-243b, i es podrà visitar còmodament en marc de les rutes ja existents al bosc; quedarà encarat també a Montserrat i permetrà, alhora, la visió la part més oest del terme de Castellví (Miralles, els Àngels).

Per a la regidora de Turisme, Tere Mínguez, el projecte dels miradors “serà un bon ajut pel nostre poble, per donar-lo a conèixer, perquè vingui gent a veure’ns, a veure els nostres voltants que són meravellosos”.

El conveni ara aprovat estableix que l’Ajuntament de Castellví rebrà del Consorci de Turisme del Baix Llobregat gairebé 45.800 euros provinents de la subvenció concedida per la Generalitat. Aquests diners l’Ajuntament els destinarà a contractar el projecte executiu, la direcció d’obra i la construcció dels miradors. L’obra es preveu que pugui estar acabada d’aquí aproximadament un any i es finançarà íntegrament amb aquesta subvenció del departament d’Empresa i Coneixement.

Els ‘7 Miradors de les Vies Blaves i Montserrat’ són uns elements panoràmics d’integració identitària que busca ressaltar el territori a través de l’espectacular teló de fons que representa la muntanya de Montserrat, i es desenvoluparan vinculats a les Vies Blaves del riu Llobregat i l’Anoia, que és un gran projecte de creació de rutes a peu i amb bicicleta vinculades a aquests eixos fluvials.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:13