Castellví de Rosanes entra avui dijous, 18 de juny, a la fase 3 de desconfinament

Dijous, 18 de juny de 2020

Cal seguir mantenint les mesures d’higiene de mans i distància interpersonal, i l’ús de mascareta en espais públics.

Des d’avui dijous, 18 de juny, Castellví de Rosanes entra a la fase 3 de desconfinament. Actualment tot Catalunya es troba en aquesta fase.
No obstant aquest avanç, és important no relaxar les mesures de distanciament interpersonal i higiene de mans, i recordar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta al carrer i en espais i llocs d’ús públic quan no es pugui mantenir la distància de dos metres entre persones. L’obligatorietat de la mascareta és de 6 anys en endavant si no hi ha cap raó mèdica que ho impedeixi.
La mascareta també és obligatòria al transport públic i en cas que persones que no conviuen vagin al mateix vehicle.

Principals novetats de la fase 3 respecte la fase 2

  • S’estableix la lliure mobilitat dins de tot el territori català un cop totes les regions sanitàries han assolit la mateixa fase. En aquest aspecte, cal prudència i no abaixar la guàrdia en els desplaçaments. Evitar-los si no són imprescindibles és una bona pràctica.
  • Es permeten trobades de fins a 20 persones en cases o bé espai públic. S’ha de mantenir la distància de dos metres entre persones o utilitzar mascareta en cas que no sigui possible mantenir l’esmentada distància.
  • En els vehicles particulars no hi ha límit d’ocupació sempre que les persones visquin en el mateix domicili. Si no, el límit és de dues persones amb mascareta per fila de seients i amb màxima distància entre elles.

En la fase 3 també hi ha novetats en els establiments de restauració.

  • En terrasses a l’aire lliure, l’ocupació pot ser de fins al 75% (respecte llicència municipal), amb un màxim de 20 persones per taula o grup de taules, respectant la distància mínima de seguretat.
  • En l’interior dels establiments, l’ocupació pot ser d’un màxim del 50% (respecte llicència municipal).  Tal com passa amb les terrasses, les taules han d’estar separades entre elles. Ja es pot tornar a consumir a la barra, mantenint la corresponent distància.
  • Cinemes, teatres i espectacles culturals augmenten l’aforament permès respecte de la fase 2.

Si com a clients/es aneu a un establiment de restauració, tingueu present el següent:

  • Seguiu les indicacions del personal del local
  • Eviteu elements compartits (cartes, setrilleres, etc.)
  • Eviteu el contacte físic i mantingueu la distància.
  • Netegeu-vos les mans en entrar i sortir del lavabo, també en arribar i marxar.

En aquesta pàgina podreu consultar també la informació detallada sobre la fase 3 i els dubtes més freqüents amb les corresponents respostes als enllaços adjunts. L’estat d’alarma segueix vigent fins a les 00.00h del 21 de juny.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:18