La revetlla d’enguany serà de caire familiar i es recorda la prohibició de llançar coets en tot el terme

Dilluns, 22 de juny de 2020

Caldrà prendre també a casa mesures de prevenció per evitar contagis de coronavirus.

La revetlla de Sant Joan d’aquest 2020 serà força diferent de la d’anys anteriors amb motiu de les mesures de prevenció del coronavirus. Així, enguany no s’ha organitzat cap revetlla popular a Castellví de Rosanes, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per evitar els contagis de la COVID-19. Les celebracions seran entre familiars i amics. No obstant això, cal recordar les mesures a seguir durant els sopars i trobades, d’acord amb les recomanacions de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat:

  • Trobades i reunions de grups de màxim de 20 persones (excepte convivents).
  • Cal mantenir la distància de seguretat i evitar el contacte entre persones. Cal parar molta atenció a aquesta mesura quan hi hagi persones o grups que no tenen contacte habitual, amb els qual cal mantenir una distància de 2m.
  • A partir de 6 anys, utilitzar mascareta tant a l’espai públic com en àmbits privats si no es pot mantenir la distància de seguretat. Tal com en el punt anterior, és especialment important quan hi hagi persones o grups que no tenen contacte habitual.
  • Higiene de mans estricta i no compartir estris o objectes entre persones.

És important també que, a mesura que avanci la nit, ningú no s’afegeixi a celebracions que puguin estar duent a terme altres grups. En pròximes revetlles ja ens retrobarem, però enguany cal que reduïm el nombre de contactes.

Prohibit llançar coets. Compte amb el gel hidroalcohòlic

Castellví de Rosanes és un municipi considerat d’alt risc d’incendi, i en nits com la de la revetlla és especialment important recordar algunes mesures de prevenció. Atès que totes les cases són a menys de 500 metres del bosc, està totalment prohibit en tots els barris llançar coets, globus o qualsevol altre artefacte que contingui foc per evitar que puguin provocar un foc forestal. També cal extremar la precaució als entorns agrícoles i als marges de la carretera, així com en les zones interiors de les urbanitzacions, on existeixen parcel·les sense edificar.

En cas que algun veí o veïna passi la revetlla en altres municipis on sí que es pot fer servir pirotècnica, és molt important que la persona que la manipuli no utilitzi gel hidroalcohòlic, ja que podria cremar-se. Aquest producte és extremadament inflamable. Optar en aquests casos per higiene de mans amb aigua i sabó.

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:32