L’Ajuntament actua en gairebé 32 hectàrees de franja i zones verdes forestals de tot el terme per protegir el municipi en cas d’incendi

Dilluns, 6 de juliol de 2020

S’intervé també en cinc quilòmetres de marges de camins.

Les feines per protegir Castellví de Rosanes en cas d’incendi forestal amplien aquest any el seu abast i comprendran gairebé 32 hectàrees. Tal com s’havia anunciat a finals del 2019, aquest 2020 no s’actuarà per zones en base a un pla biennal, sinó que els treballs s’estan realitzant arreu del terme municipal dins d’un pla d’execució anual que a més de les franges, pròpiament dites, inclou zones verdes forestals i marges de camins.

Els treballs d’obertura i manteniment de franges perimetrals de protecció comprenen un total de 28,83 hectàrees dividides entre diferents barris del municipi (nucli antic, Can Sunyer i Valldaina, el Taió i Miralles).

Pel que fa als treballs a dur a terme en zones verdes forestals, també en els diferents barris i al polígon Rosanes, aquests comprenen 3,03 hectàrees i s’intervindrà en una desena de punts.

El manteniment de vegetació en els marges de camins es farà al camí que va del nucli antic a Ca n’Abat, al camí que enllaça amb Martorell i al camí que va cap a Ca n’Alegre i la Pedra Dreta. En total, es treballarà en 5,05 quilòmetres de marges per reduir el risc d’incendi.

Les actuacions tenen un cost de 38.000 euros

Els treballs que s’estan duent a terme en franges, zones verdes forestals i camins per incrementar la seguretat i protecció en cas d’incendi forestal tenen un cost aquest 2020 de 38.000 euros, aproximadament, amb l’IVA inclòs. D’aquests, 4.235 corresponen a la direcció i coordinació especialitzada dels treballs, i la resta, 33.800 aproximadament, a l’execució dels treballs, pròpiament dita.

Una part important d’aquest cost es finança amb la taxa de prevenció d’incendis. A finals del 2019, i després de consultar la ciutadania via enquesta, es va aprovar incrementar la taxa el 2020 amb l’objectiu de duplicar els treballs anuals en matèria de prevenció.

Les feines en franges, zones verdes municipals i camins que s’estan duent ara a terme són fruit d’aquesta nova estratègia en prevenció i protecció envers els incendis forestals. Castellví de Rosanes és considerat municipi d’alt risc.

Darrera actualització: 4.09.2020 | 11:06