L’ús de la mascareta serà obligatori des de dijous a tot Catalunya, fins i tot quan es respecti la distància de seguretat

Dimecres, 8 de juliol de 2020

També al carrer i en espais a l’aire lliure.

L’ús de la mascareta serà obligatori des de demà dijous a tot Catalunya a la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, fins i tot en aquells casos en què es pugui mantenir la distància de seguretat. Aquesta nova mesura l’ha anunciada la Generalitat de Catalunya aquest migdia, després de la reunió del comitè tècnic del PROCICAT. Tothom haurà de sortir de casa amb mascareta, sigui quina sigui l’activitat que es vagi a fer.

L’ús de la mascareta serà obligatori en tots els espais abans indicats, però es mantindran les excepcions que hi havia fins ara, segons s’ha explicat des de la Generalitat. Els infants de menys de 6 anys no l’hauran de dur obligatòriament (malgrat que és recomanable que la portin sempre que sigui possible). Tampoc caldrà dur-la posada quan l’activitat que s’estigui realitzant resulti incompatible amb el seu ús o si per raons de salut hi ha alguna contraindicació. La Generalitat preveu editar un document de preguntes freqüents per resoldre els dubtes que aquesta nova mesura pugui suposar. En aquest sentit, s’ampliarà la present informació a mesura que es disposi de més detalls.

Darrera actualització: 4.09.2020 | 11:21