L'Ajuntament de Castellví de Rosanes aprova cancel·lar el deute pendent amb entitats bancàries

Dimecres, 22 de juliol de 2020

Aquesta operació busca poder desbloquejar el romanent de tresoreria municipal per intentar destinar-lo a millores al municipi

Àudio de la sessió plenària

El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va aprovar ahir al vespre la cancel·lació del crèdit hipotecari que té actualment vigent amb una entitat bancària, que es va constituir fa més d’una dècada per finançar part de l’edifici polivalent de la plaça del poble (ajuntament, consultori i casal de la gent gran). Aquesta cancel·lació suposarà desemborsar de cop uns 104.600 euros, però permetrà deixar l’Ajuntament lliure de deutes amb els bancs. Un cop liquidat aquest crèdit, només quedarà pendent a finals d’any un deute d’uns 120.000 euros, que l’Ajuntament té majoritàriament amb la Diputació de Barcelona i que ve de l’any 2012.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va afirmar que la cancel·lació del deute bancari aprovada pel ple “és una molt bona notícia per a Castellví, perquè ens permetrà reduir el deute que tenim, que cada vegada és menor, i poder, si l’Estat ho permet, gastar romanent de tresoreria que durant tots aquests anys hem estat estalviant precisament per intentar invertir al nostre municipi”.

Aquest romanent supera el milió d’euros actualment. Els estalvis generats els darrers anys només han pogut utilitzar-se fins ara per liquidar deute i fer inversió sostenible, d’acord amb les limitacions normatives vigents.

El regidor d’Hisenda també va fer esment a la reclamació judicial que l’Ajuntament té amb la mateixa entitat bancària per un producte financer (SWAP) que grava les arques públiques, i que és molt pròxima a resoldre’s a favor del Consistori.

Castellví de Rosanes, 21 de juliol del 2020

Darrera actualització: 4.09.2020 | 11:20