Castellví reitera la petició de reobertura del consultori mèdic i engega una recollida de signatures

Divendres, 24 de juliol de 2020

El centre és tancat des del mes de març, i el veïnat s’ha de desplaçar a Gelida, Masquefa, Martorell o Sant Andreu, segons el dia i l’hora

El consultori mèdic de Castellví de Rosanes, situat a la plaça del poble, és tancat des del mes de març per la reordenació dels efectius sanitaris per atendre l’emergència generada per la COVID-19. Des de finals de maig, l’Ajuntament està en contacte permanent amb els referents del departament de Salut i de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la zona per saber quina previsió hi ha per a la reobertura del centre i fer-los coneixedors de la situació al municipi, especialment pel que fa als col·lectius més vulnerables i/o que no poden desplaçar-se a d’altres pobles per ser atesos. No obstant això, a data d’avui encara no hi ha data prevista per a la reobertura del centre mèdic de Castellví. En aquest escenari, l’Ajuntament engega ara una recollida de signatures entre el veïnat per demanar el suport ciutadà a la petició que es reobri el consultori mèdic, després que al maig ja s’aprovés per ple una moció demanant que s’estudiés la reobertura del centre.

L’alcalde, Adrià Camino, explica que “entenem la situació, el departament de Salut i l'ICS tenen recursos finits i amb aquesta situació d'excepcionalitat que hem viscut han hagut de reorganitzar i reordenar els seus recursos. Tot i això, fa gairebé cinc mesos que el consultori de Castellví de Rosanes està tancat. Les reunions i els diferents contactes que hem mantingut amb el departament de Salut i l'ICS no ens han assegurat que el consultori es pugui obrir a setembre, ens han assegurat, però, que a setembre estudiaran la possibilitat de tornar-lo a obrir. Aquesta situació comença a ser molt preocupant, no podem deixar que els nostres veïns i veïnes perdin serveis bàsics i menys en aquests moments d'emergència sanitària. És per aquest motiu que volem demanar al departament de Salut i a l'ICS que replantegin les actuacions i la situació del nostre municipi per tal de tornar a oferir aquest servei bàsic a Castellví de Rosanes”.

Els col·lectius en què té especial impacte aquest tancament del consultori de Castellví de Rosanes són la gent gran i les persones amb discapacitat o dependència, així com aquelles que no tenen vehicle per desplaçar-se. El tancament del consultori de Castellví es fa en un context on el servei de transport públic entre Castellví de Rosanes i Martorell/Gelida és de poca freqüència els dies feiners i sense servei dissabtes tarda, diumenges i festius.

Els veïns i veïnes que vulguin donar suport amb la seva signatura a la petició de reobertura del consultori mèdic poden signar els fulls a tal efecte que seran a la recepció de l’Ajuntament els matins de dilluns a divendres de 9 a 14h fins al dia 14 d’agost. També es podrà passar pel Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina dimarts 28 de juliol de 18 a 21 h (horari d’atenció administrativa).

La situació de l’atenció mèdica a Castellví de Rosanes

Actualment es prioritza l’atenció telemàtica i telefònica, però en aquells casos en què cal atenció presencial, els veïns i veïnes de Castellví de Rosanes s’han de desplaçar fora del municipi fins a Masquefa, Gelida, Martorell o Sant Andreu de la Barca, segons l’hora del dia i del dia de la setmana.

Per als veïns i veïnes del nucli antic, el Taió, Miralles i els Àngels, els centres de referència són els següents:

  • De dilluns a divendres, de 8 a 15 h. CAP Gelida (937 792 362 – Av. Circumval·lació, 41)
  • De dilluns a divendres, de 8 a 20 h. CAP Masquefa (937 726 434 – Av. Catalunya, 3-5)
  • Dissabtes i festius, de 8 a 20 h. CAP Martorell (937 755 103 – Av. Mancomunitats Comarcals, 9)
  • Tots els dies, de 20 a 8 h. Hospital de Martorell (937 742 020 – Av. Mancomunitats Comarcals, 1) / CUAP Sant Andreu de la Barca (936 356 651 – C/ Sant Felip Neri, 18)

Els veïns i veïnes de Can Sunyer i Valldaina s’han d’adreçar a Sant Andreu de la Barca. Per a consultes i patologies no urgents, el referent és el CAP Sant Andreu de la Barca (936 822 061 i 936 530 099 Av. de la Constitució, 17). En les urgències nocturnes, el CUAP SAB o l’hospital de Martorell.
 

Darrera actualització: 4.09.2020 | 11:20