La reparació definitiva de l’encreuament de les carreteres C-243b i BV-2433 trigarà uns dos anys

Dimarts, 28 de juliol de 2020 a les 11:00

L’enllaç es va remodelar l’any 2018, però després de les intenses pluges de la primavera la calçada va cedir per la zona exterior 

L’any 2018, la Diputació de Barcelona va remodelar l’enllaç de les carreteres C-243b i BV-2433 (coneguda com el ‘tobogan’) per eixamplar-lo i fer-lo més segur. Aquesta primavera, després de les intenses pluges caigudes, es va veure com part de la nova calçada, a la zona exterior de la via, es començava a enfonsar. La zona que va cedir està ara fora de servei, amb un desperfecte ben visible, i des de la Diputació de Barcelona s’ha informat a l’Ajuntament de Castellví que la reparació definitiva d’aquest encreuament trigarà uns dos anys per la seva complexitat. Provisionalment, s’han habilitat els carrils de pas a la part interior de la carretera, allunyats del terraplè.

L’alcalde de Castellví, Adrià Camino, explica que el mur de contenció que es va construir sota de l’ampliació de la calçada no va poder aguantar les conseqüències de les fortes pluges de la primavera. “La terra de sota la calçada és argilosa i va acumular molta aigua i la zona de contenció no ho ha aguantat”, indica l’alcalde, que afegeix que “la Diputació és molt conscient de la situació i actuaran d’urgència, però és una reparació complexa que pot allargar-se uns dos anys. Treballaran en una alternativa per a aquesta cruïlla que n’incrementi la seguretat i eviti un nou esfondrament com el que ara hi ha hagut”.

Aquest mes de juliol, Camino, representants dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Castellví i els Serveis tècnics municipals van reunir-se via telemàtica amb el diputat president de l’àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, per parlar de com la Diputació de Barcelona encararà la reparació d’aquesta cruïlla de carreteres, per on diàriament passen la majoria de veïns i veïnes de Castellví de Rosanes, el transport públic que dona servei als barris del nord del terme i tots els camions que s’adrecen a les indústries del municipi. Aquesta cruïlla és el principal accés a Castellví de Rosanes per a la majoria de vehicles que van al nucli antic, al Taió, Miralles, les Àngels i els polígons Rosanes i Ca n’Abat.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 11:10