L’Ajuntament donarà ajudes al transport per anar al metge a persones dependents i sense suport familiar

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 13:00

L’objectiu és pal·liar els efectes en la població vulnerable del tancament del consultori local i l’escassa freqüència de l’autobús mèdic tancat per la reordenació d’efectius per atendre l’emergència de la COVID-19, sense que hi hagi per ara data prevista de reobertura.

En paral·lel, es dona la circumstància que el transport públic que presta servei al municipi és de poca freqüència, fet que condiciona els desplaçaments fora de Castellví de les persones sense cotxe. En aquest context, tal com l’Ajuntament ja ha manifestat anteriorment, una de les principals preocupacions municipals són les dificultats que la població dependent té per accedir als serveis mèdics, ja que s’ha de desplaçar necessàriament fora de Castellví i en alguns casos no disposa de mitjans per fer-ho ni de persones que els puguin acompanyar. Per atendre aquest col·lectiu, l’Ajuntament preveu oferir, a partir de setembre, ajuda econòmica per desplaçar-se al metge a les persones dependents i sense suport familiar perquè puguin finançar un taxi que els hi dugui, prèvia valoració social.

L’alcalde de Castellví, Adrià Camino, explica que “l’objectiu d’aquesta ajuda, que s’atorgaria amb una valoració social prèvia de cada cas, és que les persones dependents que no tenen manera de desplaçar-se fora de Castellví i no compten amb familiars que els puguin acompanyar puguin anar amb taxi a les cites mèdiques. Des de l’Ajuntament el que volem evitar és que veïns i veïnes vulnerables puguin veure agreujat algun problema de salut per una dificultat material o econòmica per desplaçar-se al metge”.

Serveis Socials avaluarà les peticions de suport rebudes i es procediria a activar l’ajuda per al transport en cas que sigui necessari d’acord amb les condicions de la persona sol·licitant. L’Ajuntament habilitarà un formulari específic per aquest tràmit, que haurà de demanar-se amb un mínim de quatre dies hàbils d’antelació respecte el dia de la cita mèdica. 

Darrera actualització: 04.09.2020 | 11:10