L’Ajuntament demana al veïnat que reforci la prevenció per l’increment de casos de COVID-19 a l’àmbit sanitari Martorell rural

Divendres, 28 d’agost de 2020

Aquesta zona de salut integra diferents municipis del Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès, entre ells Castellví de Rosanes

L'àrea bàsica de salut (ABS) Martorell Rural, que integra diferents municipis del l’Anoia i l’Alt Penedès i el Baix Llobregat nord, entre ells Castellví de Rosanes, ha experimentat en una setmana un increment de 12 persones afectades de COVID-19, passant de 13 a 25 casos confirmats. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes demana al veïnat que no abaixi la guàrdia en les mesures de prevenció del coronavirus i recorda la importància de mantenir la distància de seguretat entre persones, dur correctament posada la mascareta en sortir de casa i fer una higiene de mans periòdica per evitar qualsevol contagi. Des de l’inici de la pandèmia, l’ABS Martorell Rural ha registrat un total de 312 casos confirmats de COVID-19.

Una altra dada a tenir en compte és el fet que la taxa de reproducció del coronavirus a la regió sanitària metropolitana sud, on pertany l’ABS Martorell Rural, és actualment d’1,1. Això vol dir que cada persona infectada n’infecta, de mitjana, 1,1 més. Aquesta xifra és important que pugui rebaixar-se per sota d’1. Sempre que sigui superior a 1 –com és el cas actual- vol dir que l’epidèmia va creixent.

En la situació actual i per rebaixar el risc de contagi, cal recordar també la importància de limitar les trobades socials i familiars fora del grup de convivència estable a les que siguin imprescindibles i que en cap cas el grup superi les 10 persones. El consum de begudes alcohòliques a la via pública està totalment prohibit, així com tampoc no es pot fumar al carrer si no hi ha dos metres, com a mínim, entre persona i persona.

Evolució el darrer mes a Castellví de Rosanes

Del 28 de juliol al 28 d’agost, Castellví ha registrat quatre nous casos de coronavirus, segons les dades de l’Agència de qualitat i avaluació sanitàries de Catalunya (AQuAS). Des de l’inici de la pandèmia, el total de casos positius confirmats a Castellví ha estat de 19, amb un afegit de 227 persones que han estat sospitoses d’estar contagiades en algun moment des del mes de març fins avui.

Distància, mans, mascareta

Les principals mesures de prevenció del coronavirus:

  • Ús de mascareta: obligatori per a totes les persones de sis anys en endavant a la via pública, espais a l’aire lliure i qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic, independentment que es pugui mantenir o no la distància entre persones. La mascareta ha de tapar tant el nas com la boca.
  • Distància de seguretat entre persones: 1,5 metres mínim en general, tant en espais oberts com tancats (o bé 2,5 metres quadrats lliures per persona).
  • Higiene de mans: convé fer-la tot sovint amb aigua i sabó o bé gel hidroalcohòlic. Especialment important després de tocar objectes com baranes, poms de porta, agafadors al transport públic o similars, mocar-se, tossir o esternudar, abans i després de menjar o preparar aliments, abans i després d’anar al lavabo, en arribar a casa i abans de sortir al carrer i quan es manipulin diners, entre d’altres.
Darrera actualització: 28.08.2020 | 15:47