Els actes commemoratius de la Diada 2020 s’adapten a les mesures de prevenció del coronavirus

Dijous, 3 de setembre de 2020

Les activitats es concentraran l’Onze de setembre i començaran amb la tradicional hissada de la senyera a la Cadireta

Els actes commemoratius de la Diada de l’Onze de setembre seran, aquest 2020, una mica diferents dels d’anys anteriors, atenent a les mesures de prevenció del coronavirus vigents a data d’avui. No obstant això, no faltaran propostes tan tradicionals com la hissada de la senyera a la Cadireta i la cantada d’havaneres, una mica diferents de com es feien fins ara, i enguany també hi haurà una ballada de sardanes amb aforament limitat i mantenint les distàncies. Tots els actes es concentraran el divendres dia 11.

“Aquest any la Diada serà, necessàriament, una mica diferent de la que coneixem”, explica Tere Mínguez, regidora de Cultura, que afegeix que “per prevenir riscos, aquest 2020 no podrem gaudir del tradicional esmorzar de germanor ni pujar plegats a la Cadireta per a la hissada, com fèiem anys anteriors. Confio que els veïns i veïnes comprendran que es tracta d’una situació excepcional, i espero que l’any vinent ja puguem tornar a recuperar el format tradicional de la Diada a Castellví”.

La cita per hissar la senyera a la Cadireta, amb posterior cantada dels Segadors, serà a les 10 del matí a la plaça del Roure. Aquest any, i de forma excepcional, només podran ser a dalt de la Cadireta quan es faci la hissada les persones designades per l’Ajuntament per fer aquesta tasca. La resta de veïns i veïnes caldrà que s’emplacin per veure-ho a la plaça del Roure i carrers adjacents, mantenint la distància de seguretat i amb la mascareta posada en tot moment.

Una hora més tard, a les 11, es farà una ballada de sardanes a la plaça del poble. Com tots els actes culturals, l’aforament serà limitat i caldrà inscripció prèvia (fins al 10 de setembre), per tal d’assegurar que no se supera el màxim de gent permès.

Al vespre, la cantada d’havaneres clourà la Diada. La cita és a les 20.30h a la plaça del poble i enguany es podrà gaudir dels Pescadors de l’Escala. Les entrades –gratuïtes- es poden recollir a l’Ajuntament fins al 10 de setembre. Els veïns i veïnes de Can Sunyer i Valldaina poden trucar per telèfon o bé acostar-se al Centre Cívic dimarts a la tarda per recollir-la. L’aforament de l’activitat és també limitat per garantir l’espai de seguretat per persona.

Tant a la ballada de sardanes com a les havaneres caldrà dur mascareta en tot moment i respectar les distàncies de seguretat, així com la resta de mesures vigents i les indicacions que doni l’organització durant les activitats.

Darrera actualització: 4.09.2020 | 11:07