L’entrada dels infants per cicles i a través de dos accessos ha marcat la tornada a l’escola a Castellví

Dilluns, 14 de setembre de 2020

Els protocols de prevenció de la COVID-19 han deixat una imatge del primer dia de curs força diferent d’anys anteriors

El curs 2020-2021 ja ha començat. Mig any després de l’aturada de les classes presencials per l’esclat de la pandèmia de coronavirus, l’escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes ha tornat a obrir les portes als infants des de P3 fins a 6è de primària. Aquest any, però, l’inici de curs ha estat força diferent d’anys anteriors. S’han habilitat dos accessos –la porta principal i la de la pista poliesportiva–, i cada cicle ha tingut assignat un accés i un horari per entrar a l’escola, des de les 09.15h fins a les 09.35h. Aquesta gestió esglaonada es repetirà a la tarda quan finalitzin les classes i serà la norma d’aquest curs 2020-2021.

Les famílies han anat arribant puntualment a l’escola i s’han anat repartint als afores del recinte fins que han obert les portes. En aquest moment, només els nens i nenes han pogut entrar al col·legi; cadascun per l’entrada marcada amb el rètol del curs corresponent, on se’ls ha dispensat gel hidroalcohòlic per fer la higiene de mans.

Les famílies, enguany, han hagut d’acomiadar els seus fills i filles des del carrer, a diferència d’anys anteriors quan els acompanyaven fins a dins de l’escola.

Les mascaretes tapant les cares de petits, grans i personal de l’escola han estat també la imatge que deixarà aquest inici de curs 2020-2021, on les abraçades i els petons dels qui no s’havien vist de fa temps han deixat pas a salutacions més en la distància. La música pels altaveus exteriors del centre no ha faltat, però, a la cita de l’arrencada de les classes.

L’escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes compta aquest curs 2020-2021 amb 152 alumnes, deu més que a l’inici del curs 2019-2020. D’aquests, 53 són d’educació infantil i 99, d’educació primària.

Nou sistema de transport per a l’institut

Els nois i noies d’ESO i batxillerat de Castellví de Rosanes que estudien a l’IES Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires han tingut enguany també un inici de curs diferent ja abans d’arribar al centre, en aquest cas pel que fa al transport.

Els i les estudiants tenen ara dos autobusos que fan el trajecte de Castellví a l’IES, i cada alumne/a ha de pujar al que li correspon segons el seu barri de residència. La línia 165 recull els nois i noies del barri de Miralles (07.24h) i del nucli antic (07.29h), mentre que la línia 166 recull els i les joves del Taió (07.30h). A la tornada des de l’institut al migdia (14.30h), cada estudiant ha de pujar a la línia que correspon al seu barri de residència.

Darrera actualització: 15.09.2020 | 17:05