Prevenció de la processionària del pi

Dilluns, 21 de setembre de 2020

Cal evitar tocar-la i prevenir que gossos i gats s'hi acostin

L’eruga processionària del pi inicia en aquesta època el descens dels arbres. A Castellví, no es pot considerar que hi hagi una plaga d’aquest insecte ja que de moment la seva presència és dispersa i en quantitats baixes, segons que informa la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament. No obstant això, des d’aquesta àrea es vol recordar als veïns i veïnes un seguit de consells bàsics de prevenció en cas de trobar aquestes erugues, ja que poden resultar molt urticants. Des de la regidoria se seguirà l’evolució de la presència d’aquest insecte durant les pròximes setmanes.

Cicle vital i mecanismes de defensa de l’eruga

La processionària del pi és fàcilment identificable per la presència de les típiques bosses blanques a les branques dels pins o bé per la presència de les erugues, que circulen sempre en filera –d’aquí el nom de processionària.
Les papallones d’aquesta espècie neixen a l’estiu i ponen els ous al capdamunt dels arbres. Les erugues, quan neixen, s’alimenten primer de les agulles dels pins i al final de l’hivern baixen a terra per buscar un indret on enterrar-se i construir el capoll per fer la crisalidació, que les convertirà en papallones.
Si trobeu erugues de processionària, és important no tocar-les, ni amb el dit ni amb cap objecte, ja que el seu sistema de defensa és l’expulsió a l’aire dels pèls que recobreixen el seu cos, i que tenen un molest efecte urticant.
També cal tenir cura que les mascotes, especialment els gossos, no s’hi acostin ni les ensumin, ja que poden provocar-los irritacions al nas i a la boca.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 14:08