Adrià Camino Fideu

Alcalde i responsable de Participació ciutadana, Relacions institucionals, Associacions, Innovació i Desenvolupament social i Comunicació i Noves tecnologies

Agenda d'alcaldia

Electe pel grup Endavant Castellví-CM

Alcalde i responsable de Participació ciutadana, Relacions institucionals, Associacions, Innovació i Desenvolupament social i Comunicació i Noves tecnologies

Retribució: 31.000 euros bruts anuals (dedicació a temps parcial del 70%)

Declaració de bens i interessos: consulteu document adjunt en aquesta pàgina

Biografia i contacte (enllaç al 'Fil directe' la part de sota)

Vaig néixer a Barcelona l’any 1992. Els dos primers anys de la meva vida els vaig viure al Taió, on vivien els meus avis. Després d’una temporada vivint a Martorell, els meus pares van decidir venir a viure a Castellví de Rosanes per estar més a prop de la nostra família. Sempre he tingut una relació molt especial amb Castellví, sobretot amb el Taió, on he crescut, on he jugat i on he fet amistats.

Des de ben petit he tingut un gran interès per saber com funcionen les coses, m’agrada saber el «perquè» i els que em coneixen saben que sempre busco «els tres peus al gat». Amb el temps, el meu desig de conèixer el «perquè» es va anant traduint en llargues nits “enganxat” davant d’un llibre o de l’ordinador, cercant informació, llegint tota mena de textos i, a vegades, escrivint. Filosofia, política, esport, història, sociologia, música, tecnologia, art… No hi ha cap tema que no sigui del meu interès.

Quan vaig haver de decidir quina carrera estudiar vaig tenir un problema: m’agradava tot. Una professora em va recomanar que estudies Ciència Política, precisament per què és una carrera multidimensional. La veritat és que no tenia una clara predilecció per la política en aquell moment, però el meu desig més intern que em portava a voler conèixer tots els aspectes que envolten la societat i el seu funcionament em va conduir per aquest camí.

No va passar gaire temps fins que vaig començar a desenvolupar un gran interès en l’àmbit internacional, especialment en la resolució de conflictes i els problemes globals actuals. Per aquest motiu, em vaig inscriure al Màster de Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament.

Més endavant, i seguint el meu impuls de coneixement, vaig decidir començar a investigar el desenvolupament de la disciplina de Relacions Internacionals des de la perspectiva de la Filosofia de la Ciència Social, dins del marc d’un programa de doctorat en Filosofia. Com a doctorant he pogut fer comunicacions a diversos congressos sobre la meva investigació, sent l’última: «Teoria i pràctica estan mútuament construïdes: Les teories normatives a la disciplina de relacions internacionals», VII Congrés de la Societat Acadèmica de Filosofia.

Paral·lelament a la meva investigació al programa de doctorat, vaig tenir la gran sort de poder assistir al curs «Young Intercultural Dialogues for Social Changes on Refugees» dintre del programa Erasmus+, a Turquia. Durant la setmana que vaig estar fent el curs em vaig trobar amb un membre de la societat civil ucraïnesa, en aquell moment Ucraïna estava patint una crisi humanitària per la guerra. Em va explicar que el problema més freqüent entre els desplaçats interns a causa de la crisi a Ucraïna, era la manca d’informació sobre el seu estatus, les ajudes a les quals podien optar o els diferents organismes que treballaven sobre el terreny. Quan vaig tornar a Barcelona vaig crear l’equip d’investigació «Organització d’Anàlisi pel Canvi Social» i vam gestionar la creació d’una guia/manual sobre les persones desplaçades internament a Ucraïna que, més tard, es va implementar sobre el terreny.

Des de llavors he centrat la meva carrera professional en la comunicació política i institucional. He sigut tècnic de comunicació al departament d’Alcaldia de l’Ajuntament de Martorell i, més tard, he estat treballant a l’àrea de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Seyðisfjörður, Islàndia. Aquest període de la meva vida professional m’ha donat les competències transversals de comunicació, negociació, gestió de projectes i visió estratègica que, juntament amb el meu desig de coneixement i la meva voluntat de generar un canvi positiu en la societat, m’ha portat a ser cap de llista per Endavant Castellví (JxCat) per l’alcaldia de Castellví de Rosanes.

Dedicació aprovada i retribucions

Dedicació a temps parcial (70%), retribució anual de 31.000 euros bruts

Darrera actualització: 22.02.2024 | 11:50