Tots els grups municipals han agraït la tasca del voluntariat i la ciutadania en la recollida d'ajuda humanitària feta fa uns dies
Escolta l'àudio del ple ordinari del mes de març (enllaç)
El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va aprovar ahir al vespre de forma unànime una declaració de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau a Ucraïna. En el transcurs del debat sobre aquest punt, tots els grups van deixar palès també l’agraïment al voluntariat i al conjunt de la ciutadania de Castellví de Rosanes que van fer possible l’exitosa recollida d’ajuda humanitària per a Ucraïna que es va fer la setmana passada, i a través de la qual divendres es van entregar set palets de material mèdic, alimentació, higiene i roba.
L’alcalde, Adrià Camino, va ser l’encarregat de llegir la declaració al ple. Prèviament, però, Camino va voler “agrair i felicitar al grup de voluntaris i a la societat, als veïns de Castellví de Rosanes, que s'han bolcat a donar suport real al poble d'Ucraïna, sense cap tipus d'interès, i la veritat és que he de dir que la resposta ha estat molt important no només pels voluntaris sinó també per totes aquelles persones que han portat materials, medicaments, roba...” i va fer arribar l’agraïment de tot l’Ajuntament al conjunt de persones implicades en la recollida.
La regidora Anna Gil, de Fem Poble-ERC, es va afegir també a aquest agraïment “a tota la gent de Castellví per la seva col·laboració en la campanya solidària” i va fer ressaltar que “nosaltres de manera especial també volíem fer un esment als voluntaris que han estat al capdavant de l'organització del voluntariat, perquè crec que ho han fet d'una manera molt ben feta”. Gil també va fer una reflexió a l’entorn d’altres guerres que hi ha actualment al planeta que “d’alguna manera les hem normalitzades”, tot retraient que “no podem normalitzar cap tipus de guerra” i va fer una crida a “educar per la pau”.
Vicky Castellanos Núñez, regidora de Benestar Social, va sumar-se igualment als agraïments a la ciutadania i al voluntariat per la recollida d’ajuda humanitària i a la necessitat de fomentar l’educació en la pau, i va destacar els valors tant de la solidaritat com de la tolerància.
En la declaració aprovada pel ple (text íntegre a l'apartat de documents d'aquesta pàgina), i que es va llegir de manera íntegra, s’afirma entre d’altres que “l’atac de les forces russes no té precedents en territori europeu, i comportarà conseqüències humanitàries, econòmiques, polítiques i ambientals sobre Ucraïna, Europa i també a escala mundial, alhora que posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte de la regió ucraïnesa de Donbas”. El text recorda a més que el conflicte entre Rússia i Ucraïna és un conflicte complex on hi són presents aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics.
La declaració aprovada exigeix “el cessament immediat de les hostilitats, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa” i apel·la a “retrobar el diàleg per a la construcció de la pau”. Com a cloenda, es fa una crida a la comunitat internacional, i en especial a la Unió Europea, “a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió i ens solidaritzem amb el poble ucraïnès davant d’aquest atac, i especialment amb la ciutadania d’origen ucraïnès que resideix als nostres pobles i ciutats”.